En Sıcak Konular

Bu seçim tarihi bir seçimdir!

30 Mart 2014 23:58 tsi
Bu seçim tarihi bir seçimdir! Siyaset dışı aktörlerin sivil bürokrasi üzerinden yaptıkları taarruz durdurulmuştur! Türkiyenin milli güvenliğine - savunma alanına yapılan casusluk saldırısı da durdurulmuştur halkın bu cevabıyla

Prof. Dr. Vedat Bilgin: Ortaya çıkan tabloya göre Türkiye 17 Aralık'tan bu yana yaşadığı operasyona milletimiz duyarsız kalmamış, açık bir cevap vermiştir. Siyaset millete ait bir haktır, dışarıdan müdahale yapan bir topluluğa geçit vermedi. İkinci mesele Türkiye artık bu anormalliğe, siyaset dışı aktörlerin siyaset üzerinde etkin olma çabalarını reddetmektedir. Muhalefet de onlarla ittifak yapmanın hiçbir şey getirmediğini görmelidir. Milli iradenin onaylamadığı politikaların, Uluslararası aktörler Türkiye'de işlemeyeceğini görmeli. Eski dönem kapanmıştır. Batı, Türkiye'ye üstenci bir bakış açısıyla bakmaktan vazgeçip, onunla işbirliği yapacak yeni bir ilişki kurması gerekiyor. Bu seçim tarihi bir seçimdir! Siyaset dışı aktörlerin 
sivil bürokrasi üzerinden yaptıkları taarruz durdurulmuştur! Türkiyenin milli güvenliğine - savunma alanına yapılan casusluk saldırısı da durdurulmuştur halkın bu cevabıyla...  Türk halkı sorunlarının demokrasi içerisinde çözüleceğine dair kararlılık ortaya çıkmıştır.

Nagehan Alçı: Seçmen meşru ve gayrımeşru referandum arasında meşruyu seçti, Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Görünen ile görünmeyen yarıştı. 27 Mart'ta yayınlanan Dışişleri kayıtlarından sonra kamuoyu devlete yönelmiş tehdidi görüp, meşrunun yanında yer almak için sandığa gitti.

Sevilay Yükselir: Dışarıda çok fazla bir manipülasyon var. SMS şeklinde kamuoyunu etkilemeye çalışan bir yapı var. Önceden hesaplanmış bir karışıklık var. Cihan Haber Ajansı seçim sonuçlarında önceliği CHP'ye verecek, daha sonra insanları Taksim'e toplayıp halkı galeyana getirmeye çalışacaklar.  Kamuoyunu uyarıyorum, seçimlerde şaibe yok, paralel yapının tezgahladığı bir manipülasyon var. Kaybettiklerini kabul etmek istemiyorlar, kaos yaratmaya çalışıyorlar. Bu algının önüne geçmemiz gerek!

CHP şu anki tabloyu, kendi kurultaylarına benzetmeye çalışıyor. Herkesin biribirini yediği, itilaflı. Herhalde Türkiye'yi de böyle görmek istiyorlar. Yaptıkları onca çağrıya rağmen sözlerini dinletemediler, demek ki. Türkiye'de seçmen onların sözünü dinlemedi, kendi inancına göre hareket etti. BDP nedense oylarını koruyamadı. Batı'da oy düşüşleri var.

Prof. Dr. Erol Göka: "Seçimlere bu kadar kısa bir süre kala, kaos ortamı yaratılması, seçmeni en güvendiği yere kilitler. Bu seçimler genel seçim havasına girer dolayısıyla düşme olmaz, tam tersi gelişmeler olabilir. Yerel seçimlerde, genel seçimlere kıyasla iktidar partilerinin oy planı düşer, normalde. Kaos planı ortaya konduğu için insanlar en güvendikleri yerlere tutundular! Türkiye'de şu an en çok ihtiyaç duyulan şey güçlü bir muhalefettir. Güçlü bir demokrasi için güçlü bir muhalefete ihtiyaç var."

Prof. Dr. Beril Dedeoğlu: "Şu ana kadar gördüğüm hususlardan biri, Türkiye genelinde Ak Parti'nin oy oranı gayet yüksek. Böyle devam edeceğini düşünüyorum. Büyük şehirler ile ilgili: Ak Parti'nin kendisini takip edenler partiler ile arasındaki makas gayet büyükken, diğer partilerin önde olduğu yerlerde sonuçlar gayet yakın. İlerleyen saatlerde Ak Parti öne geçebilir.  Katılım oranının yüksekliği toplumun umudunu sandıkta aradığını ve demokrasiye inancını gösteriyor. Hükümet çok başarılı seçim stratejisi izlemiş. Yeni anayasa gündeme gelmeli..."




Bu haber 1,005 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs