En Sıcak Konular

İtirazlar yapıldı, oylar yeniden sayıldı

2 Nisan 2014 10:05 tsi
Yerel seçim sonrası bazı il ve ilçelerde siyasi partilerin, oyların yeniden sayılması için seçim kurullarına itirazlarda bulunmasının ardından sayımlar yeniden yapıldı.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde itiraz üzerine yapılan sayım sonucunda AK Parti adayı Kamil Ceylan'ın 17 oyla seçimi kazandığı bildirildi.
 
Yerel seçimlerin ardından yapılan oy tasnifi sonucu CHP adayı Salih Erbay'ın 4 oy farkla seçimi önde tamamlaması üzerine AK Parti, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı kabul etmesi ve sayıma yeniden sayıma başlaması üzerine adliye binası önünde çok sayıda CHP taraftarı toplandı. Polis ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.
 
Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen dağılmayan partililere seslenen CHP adayı Salih Erbay, İlçe Seçim Kurulu ve polis memurlarının zor durumda kalmaması için partililerden dağılmasını istedi.
 
Erbay, hukuki sürecin devam ettiğini, gerekirse kendilerinin de İl Seçim Kurulu'na somut belge ve ifade tutanaklarıyla müracaat edeceklerini söyledi.
 
Yeniden yapılan sayımın tamamlanmasının ardından AK Parti ilçe binasında açıklama yapan Köyceğiz İlçe Başkanı Mustafa Özkaya, teşkilat olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti.
 
Mersin
 

BDP İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yerel seçimlerde Akdeniz Belediye Başkanlığını BDP'nin 316 oy farkla kazandığının Akdeniz İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca açıklandığı ifade edildi.
 
Basında yer alan haberler üzerine il başkanlığında bilgi işlem merkezi tarafından yeniden inceleme yapıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Partimizin her sandık başında görevlendirdiği müşahitlerden temin ettiği resmi tutanaklar ile seçim kurulu birleştirme tutanakları ayrıntılı olarak karşılaştırılmıştır. Buna göre Akdeniz Belediye Başkanlığını seçim kurulundan yapılan açıklamadan daha fazla oy farkı ile kazanmış bulunmaktayız. Sandık başında başvurulan türlü hilelerle geçersiz sayılan oyların yeniden sayımına yönelik yaptığımız itirazın kabulü halinde oy farkının daha da artacağından şüphemiz yoktur. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının, seçimlere ilişkin yapılacak itirazların ivedilikle sonuçlandırılmasına dair açıklamasına rağmen Akdeniz 1 ve 2 No’lu seçim kurullarının yapılan itirazlarla ilgili derhal karar vermek yerine kararını 1 gün sonrasına ertelemesi, verilecek kararın siyasi bir karar olacağının açık göstergesidir. Akdeniz 1 ve 2 No’lu seçim kurullarından imza karşılığında aldığımız seçim birleştirme tutanakları ile müşahitlerimizi temin ettiği tutanaklara göre Akdeniz Belediye Başkanlığını partimiz kazanmıştır."
 
Mahmudiye
 
Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde de resmi olmayan sonuçlara göre 7 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AK Parti adayı Ayşe Güney'in itirazı üzerine yeniden sayılan oylarla CHP'nin adayı İshak Gündoğan'ın bir oy farkla belediye başkanlığına seçildiği ilan edildi.
 
30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, Mahmudiye belediye başkanlığını CHP'nin adayı İshak Gündoğan, bin 511 oyla kazandığı, ilçenin mevcut belediye başkanı ve AK Parti adayı Ayşe Güney ise bin 504 oy alarak seçimi kaybettiği bildirilmişti.
 
Güney, avukatlarının İlçe Seçim Kuruluna gelerek, resmi olmayan sonuçlara itiraz etmesi üzerine oylar yeniden sayıldı. Sayım sonucunda Gündoğan'ın bin 508, Güney'in ise bin 507 oy aldığı tespit edildi.
 
Gündoğan'ın bir oy farkla belediye başkanlığına seçildiği kaydedildi.

aa


Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,479 µs