En Sıcak Konular

Meclis Başkanı Çiçek'ten veryansın

7 Nisan 2014 12:53 tsi
Meclis Başkanı Cemil Çiçek katıldığı televizyon yayınında Cumhurbaşkanlığı seçimi ve twitter yasağına ilişkin konulara değindi.

Cemil Çiçek Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunun Türkiye için büyük sıkıntı doğuracağını çok önceden gündeme getirdiğini ancak konuyla ilgili yeterince adım atılmadığını bugün ise o soruna adım adım gidildiğini söyledi. Türkiye'de aynı partiden kişilerin dahi Cumhurbaşkanı -Başbakan olduğu dönemlerde dahi sıkıntı yaşandığını, Cumhurbaşkanı'nı bu kez halkın seçeceğini sorunun da bundan dolayı daha da farklı noktada olacağını söyledi. Çiçek, konunun taraflarının bunun bilincinde olduklarını Türkiye'nin bu sorunu ortadan kaldırmak için yeni anayasa yapma gibi bir fırsatı değerlendiremediğini söyledi.

Cemil Çiçek,  NTV'de katıldığı canlı yayında  Twitter-Youbute yasağına değinirken özgürlüğün hak olduğunu ancak bir başkasının özgürlüğüne de müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi. Çiçek Özgürlük-sorumluluk dengesinin iyi kurulması gerektiğini belirterek  bu konuda alınacak kararların  uluslararası hukuka uygun olma yoluna gidildiğini, bireysel başvuru hakkının getirilmesiyle  yeni hakların doğduğunu söyledi.

Meclis'teki 4 eski bakanla ilgili fezleke konusunda değerlendiren Çiçek, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü İstanbul'da bununla ilgili savcılığın da çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Kurulan tüm partilerin Türkiye'yi yönetme gayesi taşıması gerektiğini anlatan Çiçek, yerel seçimlerde sert uslubun hakim olduğunu, seçimin kış şartlarında geçtiğini bunun normalleşmesi için partilerin kendi tavırlarını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Tüm partilerin programında mahalli idarelere daha fazla yetki verilmesi hükmü olduğunu, böyle bir yetki verildiğinde Edirne'den Hakkari'ye varana kadar her bölgeye bu yetkinin verilmesi halinde sorun olmayacağını, anadilde eğitim gibi sadece bir bölgeye bir yeki verilmesi halinde sorun yaşanacağının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Meclis'teki tartışmalara da değinen Çiçek, "Eleştiri haktır, ancak özeleştiri de bir sorumluluk ve gerekliliktir. Toplum olarak eleştiri çok fazla yapıyoruz ama bir türlü özeleştirimizi yapamıyoruz. Bu özeleştiriyi, siyasetçilerle birlikte sivil toplum kuruluşları, ilgili tüm taraflar yapabilmeli. Eleştiri adı altında hakaret suçlamayla bu iş biryere varmaz" dedi.

Çiçek" Seçim lafı çok zor işleyen devlet çarkına bilye koymak gibidir. Bu yüzden seçim ve af lafını çok dikkatli kullanmak gerekir. Seçim konuştuğunuz an, işadamından tüm sivil toplum kuruluşlarına kadar buna çok dikkat etmesi gerekir. Bir erken şartlarını şu anda görmüyorum. Bugün yeni bir seçim sözü ettiğimizde yerel seçim yüzünden uzaklaştığımız dünyadan tamamen koparız."

Çiçek, siyasetin finansmanı, toplantı ve yürüyüş kanunu gibi çok acil düzeltilmesi gereken maddelerin öncelikle ele alınması gerektiğini söyledi.

haber7

Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,937 µs