En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na yumruk saldırıya tepkiler

8 Nisan 2014 17:33 tsi
Meclis'te yumruklu saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve siyasi parti liderleri aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Saldırıyla ilgili birçok kesimden tepki geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Meclis'te partisinin grup toplantısına katılmak üzereyken O.Ö isimli sabıkalı bir şahsun saldırısına uğradı. Gözünün altından darbe alan Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve siyasi parti liderleri aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, TBMM'den Resmi Konut'a geçmesinin ardından Kılıçdaoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıya uğramasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, olayı şiddetle kınadığını ve bu tür bir hadisenin asla tasvip edilemeyeceğini söylediği öğrenildi.

Öte yandan Erdoğan, gazetecilerin Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı nasıl değerlendirdiğine ilişkin sorusu üzerine, "Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek durumlar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle biz bu girişimleri kınıyoruz. Tabii gereği neyse bunun da yapılması kesinlikle söz konusudur" dedi.
CUMHURBAŞKANI GÜL DE ARADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de TBMM’de yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroglu’na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Gül, TBMM'de yumruklu saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradı. Gül, Kılıçdaroğlu'na uğradığı saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileğinde bulundu.

MECLİS BAŞKANINDAN ZİYARET

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Çiçek, Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaret ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Meclis grup toplantıları, ziyaretçi girişleri, ziyaretçilerin Meclis'te bulunma süreleri gibi konularda, bir çok kez yazılı, sözlü açıklama yaptıklarını anımsattı. Çiçek, "Gruplara, muhtemel gelişmelerden duyduğumuz endişeyi de dile getiren, resmi yazılar da yazdık" dedi.

Çiçek, elden geldiği kadar tedbir almaya çalıştıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burası halkın meclisi, (ziyaretçiyim) diyerek geliyor. Bugün de grup toplantıları var. Grup toplantılarının olduğu gün ziyaretçi izdihamı oluyor. Salı günleri, 12 bin 500'ün üzerinde ziyaretçinin geldiği oldu. 4 siyasi partinin grupları da arka arkaya ya da aynı saatlere denk geldiği için dar alanda, böylesine izdiham oluyor. Ne yaparsak yapalım, elbette kötü niyetliler varsa girmenin bir yolunu bulabiliyor. Ellerinde fiziki bir kısım objeler varsa, almaya çalışıyoruz. Gömleğin içinde pankartı saklayıp, pankart asmaya çalışanlar var ya da Meclis'e girmesi sakıncalı olduğu bize bildirildiği zaman, bunu engellemeye çalıştığımızda bazı milletvekillerimiz, (biz onun kefiliyiz) diyerek içeri alabiliyorlar. Dolayısıyla birden çok sebepten dolayı zaman zaman şikayet ettiğimiz hususları doğrulayabilecek gelişmelerin olma ihtimalini hep ifade etmeye çalıştık."

BAHÇELİ'DEN TELEFON

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileğinde bulundu.

MHP'den yapılan açıklamada, Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradığı belirtildi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

SİYASİ PARTİLERDEN KINAMA

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırı kınandı.

TBMM Genel Kurulu, 19 günlük seçim arasının ardından Başkanvekili Meral Akşener'in başkanlığında toplandı.

Akşener, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şahsı ve Başkanlık Divanı adına kınadığını belirterek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade ederek, "Türkiye'de toplumun her zamankinden daha çok huzura ihtiyacı olduğu süreçte yapılan bu saldırı siyaseti gerginleştirmek, bu gerginlikten çıkar sağlamak amaçlayan kişi ve gruplar tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle lanetlediklerini ve kınadıklarını söyledi. Saldırının Kılıçdaroğlu'na değil demokrasiye, milletvekillerine ve Meclis'e yapıldığını ifade eden Canikli, her zaman bu tür saldırıların, bu tür şiddetin karşısında duracaklarını vurguladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da saldırıyı kınayarak, "Bu saldırı, demokrasi ve milli iradeye yöneliktir. Parlamento tarihinde ilk kez bir genel başkana yönelik saldırı oldu. Kutuplaştırıcı siyasetin geldiği safhadan dolayı herkesin ibret alması gerekir. Saldırıyı yapanın hangi senaryo ve amaçla sevk edildiğinin ortaya konulması gerekiyor" dedi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de saldırıyı kınayarak, Kılıçdaroğlu ve CHP camiasına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 17. yıldönümü dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, Türkeş'in ömrünün tamamını canından aziz bildiği milletine adadığını iade etti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise gündemdışı konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın nefret söylemi kullandığını ve bunun sonucunda Kılıçdaroğlu'na saldırının gerçekleştiğini öne sürdü.

DEMİREL KINADI

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıyı kınadı. Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayan Demirel, saldırıyı kınadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,076 µs