En Sıcak Konular

Sansür kararlarına siyasetçilerden sert tepki

11 Nisan 2014 08:57 tsi
YSK'nın, sansür kararlarına siyasetçilerden sert tepki geldi.

YSK'nın, özel yayın kuruluşlarına yargı denetimine tabi olmayan cezalar vermesini yanlış bulanlar, şu değerlendirmeleri yaptılar:

Mehdi Eker (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı): Anayasa Mahkemesi Twitter kararını verirken özgürlük için verdiği söyledi. Söz konusu ifade özgürlüğü ise burada denge gözetilmeli. Kantarın topuzu kaçtı.

Faruk Çelik (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı): Ben şahsen geneli itibarıyla şu anda gerekçesini bilemiyorum, hangi gerekçelere dayanılarak yapıldığını ama bu konularda basın özgürlüğü esas olmalı."

Cevdet Yılmaz (Kalkınma Bakanı): İfade hürriyetinin olduğu bir Türkiye'de YSK'nın bu kararını doğru bulmuyorum.

Salim Uslu (TBMM İdare Amiri): Haber alma özgürlüğü engelleniyor. Çifte standart söz konusu.

Şamil Tayyar (AK Parti Milletvekili): YSK Yüksek Sansür Kurulu'na dönüştü. Ve medya üzerinde baskı kurma çabasına girdi. Yüksek Sansür Kurulu yetkilerini aşarak siyaset ve medya üzerinde yeni bir vesayet oluşturmuştur. Yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var.

Erdoğan Toprak (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Demokrasilerde ve hukuk devletinde basın ve medya özgür olmalıdır. Her türlü yasaklamaya, toplumun, halkın haber alma hakkına yönelik yasakların hiçbir sağlıklı sonuç üretmeyeceğini düşünüyorum.

Cengiz Özdemir (Türk Medya İcra Kurulu Başkanı): Haber yayını yapan kanalları cezalandırmak izleyenleri cezalandırmaktır. Yaşananları baştan aşağı incelediğimizde bu ceza uygulayan kuruluşlar yeniden incelemeye alınmalı. Daha adil bir yönetim anlayışı oluşturulmalı.

Mehmet Ali Önel (Deşifre Programı Yapımcısı): Bu ceza değil sansürdür. İnsaf ölçüsü kaçmış, hukuki bir altyapısı yok. 17 Aralık Darbe sürecine karşı duran, ifşa eden, yayın kuruluşudur. Biz bunun cezasını gördük. Bizim yayınlarımız siyasi değildi. Uluslararası güçlerin baskısı altında başka bir noktaya evrilmeye başladığını görüyorum.

Can Okanar (aHaber Spikeri): Bu kısıtlamalar TRT'nin tek kanallı döneminden kalma.

Mukadder Başeğmez (Eski Milletvekili): Bu bir kafa koparmadır. Zıvanadan çıkılmıştır. Bu tamamen kutsal devlet anlayışı ve devlet yayıncılığı döneminden kalma bir anlayıştır.

Turgay Olcayto (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı): Halkın bilgi edinme hakkı elinden alınıyor. aHaber de 45 yayın durdurma gibi, çok önemli bir rakam, yayından men ediliyor. Önümüzde yine seçimler var. Bu tür yasaklarla o seçimlere girilirse demokratik sonuç beklemek de hayal.

Sabah



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,552 µs