iyibilgi zoom" /> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

Ankara'yı tehdit edenlerin listesi...

11 Nisan 2014 15:08 tsi
Ankara'yı tehdit edenlerin listesi... 2014'ün başından beri Türkiye'ye karşı kurulan tuzakların dökümü, ilginç bir tablo ortaya çıkartıyor: Ortadoğu ve Afrika'da Ankara'nın etkinliğinden rahatsız olan birileri var. iyibilgi zoom

17 Aralık ile AK Parti hükümeti aleyhine düğmeye basıldı. Ekonomiden siyasete, Türkiye'nin yakaladığı istikrar ve büyüme dalgası durdurulmaya çalışıldı. Yurt içi ve dışında hangi mekanizmaların harekete geçirildiğine dair kısa bir özet hazırladık:

- Amerikalı gazeteci Seymour Hersh geçtiğimiz hafta yayınlanan makalesinde 21 Ağustos 2013 günü Şam'ın doğu banliyölerinden Guta'da meydana gelen kimyasal saldırıdan El Kaide ile ilişkili El Nusra Cephesi'ni sorumlu tutan ve bu örgütün de sarin gazına Ankara'nın yardımlarıyla ulaştığını iddia etti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, Hersh'ün haberini gördüklerini ve bu haberin ismi verilmeyen sadece bir kaynağa dayandığını belirterek "haberin Suriye'deki 21 Ağustos'taki kimyasal saldırıya yönelik vardığı sonucun tamamen yanlış olduğunu" bildirdi. (Yeni Şafak)

- Paralel yapı, Dışişleri Bakanlığı'nın kozmik odasındaki çok kritik Suriye toplantısını dinledi ve sosyal medyada yayınladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sızdırılan kayıtlarla ilgili olarak "Bu devlete yönelik bir siber saldırıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin itibarına yönelik açık bir saldırıdır." açıklamasında bulundu. (Yeni Şafak)

- El Kaide'nin Suriye'deki kolu IŞİD, Halep'teki Süleyman Şah Türbesi'nin 21 Mart'tan itibaren 3 gün içerisinde boşaltılıp Türk bayrağının indirilmesini istedi. IŞİD, "Aksi takdirde türbeyi yerle bir ederiz" tehdidinde bulundu.

- Niğde'de yol kontrolü yapan jandarmaya ateş açılması sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu. Aracı gasp edilen 1 kişinin de hayatını kaybettiği saldırıda, 7'si asker 8 kişi yaralandı. Üç saldırgandan 2'si yaralı olarak yakalandı. (Yeni Şafak)  İçişleri Bakanı Ala, Niğde'deki olayda kaçan 3. zanlının Pozantı civarında yakalandığını bildirdi. Ala, olaya karışan saldırganlardan ikisinin Arnavut, birinin Kosova doğumlu olduğunu ve Arapça konuştuklarını kaydetti.

-  Türkiye'nin Somali'deki temsilcilikleri ve insanı yardım amaçlı yatırımlarına yönelik saldırı ihbarları yapıldığı öğrenildi. Tüm birimlerin her an teyakkuz halinde olduğu Somali'de İngiltere istihbarat birimlerinin Türkleri uyarması manidar bulundu. Güvenlik kaynakları -İngiliz ve İsrail istihbaratının Türkiye'yi Somali'den çıkarmak için uzun süredir çalıştığına dikkat çekti. (Sabah) 'Uyarıların' Davutoğlu'nun Afrika ziyareti sonrasına denk gelmesi ise ikinci önemli nokta. ('Stratejik derinlik Kara Kıta'ya yerleşiyor')

- ABD Hazinesi Terörizm ve Finansal İstihbarat Birimi'ni yöneten Cohen'in, 17 Aralık operasyonunun hemen ertesinde Türkiye'yi ziyaret etti. Cohen, Türkiye ziyaretinde Ankara'ya uğramadan doğrudan İstanbul'a giderek, BDDK ve özel sektör bankalarına 'İran'la ticarete aracılık etmeyin' baskısı kurdu. Cohen'in 17 Aralık ziyaretinin ardından İsrail'e gitmesi ise dikkat çekici noktalardan biriydi. (Yeni Şafak)

- Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) yürütülen soruşturmada, paralel yapının 2012 yılında 257 bin 454 kişi, 2013 yılında 252 bin 062 kişi olmak üzere toplam 509 bin 516 kişinin dinlenmiş olduğu ortaya çıktı. Örgütün ele geçirdiği Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda yapılan soruşturma ve incelemeler sonucu hazırlanan rapora göre, bu dinlemelerden sadece 217 bin 863'ü için mahkeme kararı olması dikkat çekti. Bu durum, 291 bin 653 kişinin yasadışı dinlediğini ortaya koydu. (Yeni Şafak)

- Amerikan düşünce kuruluşu Freedom House, yeni bir raporla Türkiye'yi mercek altına aldı, ABD'ye 'Erdoğan ve Gül, geri adımların ilişkileri zedelediğini kesin bir dille duymalı' tavsiyesinde bulundu

www.iyibilgi.com  zoom



Bu haber 1,443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs