En Sıcak Konular

''Anayasa Mahkemesi'nin iptal yetkisi olmasın''

11 Nisan 2014 23:01 tsi
AK Parti Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal, Anayasa Mahkemesi'nin denetim yetkisinin olması ama iptal yetkisinin olmaması gerektiğini belirtti.

AK Parti Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal, Anayasa Mahkemesi'nin denetim yetkisinin olması ama iptal yetkisinin olmaması gerektiğini belirterek, "Anayasa'ya aykırılık görüyorsa, Meclis'ten bunun düzeltilmesini talep edebilmeli. Meclis de gerekli görürse bunu düzeltmeli" dedi.
 
Kazdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin iptal yetkisinin olmaması, kaldırılması gerektiğini belirterek, "Milli iradenin paçavraya çevrilmemesi için, Anayasa Mahkemesinin iptal yetkisini kaldırmak zorunlu olmuştur" dedi.
 
"Evet bir denetim yetkisi olmalı ama iptal yetkisi olmamalı" diyen Kazdal, "Neticesinde Anayasa'ya aykırılık görüyorsa, Anayasa'ya aykırılık iddiasını ileri sürerek Meclis'ten tekrar bunun düzeltilmesini talep edebilmeli. Meclis de gerekli görürse, aykırılık iddiasını yerinde görürse bunu düzeltmeli. Yoksa Meclis'ten her çıkan kanunu, Anayasa uyarınca iptal edip, milli iradeyi sürekli bir baskı altında, denetim altında, ipotek altında tutmak mümkün" diye konuştu.
 
Kazdal, bu yaklaşımının Anayasa değişikliği gerektiren bir yaklaşım olduğunu söyleyerek, gelişmiş demokratik ülkelerde kanunları senatonun denetlediğini veya daha gelişmiş, kapsamlı oluşturulmuş denetim mekanizmaları olduğunu kaydetti.
 
Milletin selameti için Başkanlık sistemi eksenli Anayasa değişikliğinin bir an önce halk oyuna sunulması gerektiğini vurgulayan Kazdal, "Başkanlık sisteminin çok acil bir sorun olduğunu düşünüyorum" dedi.



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,737 µs