En Sıcak Konular

Rusya'dan Ukrayna'ya uyarı

14 Nisan 2014 14:14 tsi
Rusya'dan Ukrayna'ya uyarı "Kiev’dekiler aldıkları kararla (Ukrayna'nın doğusundaki eylemcilere yönelik silahlı müdahale) bu tür eylemleri teşvik etmektedirler ve bu eylemlerin sonuçlarından doğacak tüm sorumluluğu da üstlenmelidirler"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'nın doğusunda kamu binalarını işgal eden Rus yanlılarına yönelik silahlı müdahale kararı alanların, bu eylemin sonuçlarından doğacak tüm sorumluluğu da üstlenmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Rus haber ajansı İtar-Tass'ın bildirdigine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna’nı doğusundaki eylemcilere yönelik silah müdahaleye izin veren kararın tehlikeli olduğunu savundu.

Lavrov, "Bu kararı alanların, tüm sorumluluğu da üstüne alması gerekir. Ülke içerisinde askeri güç kullanmaya izin veren karar, oldukça tehlikeli sonuçlara yol açabilecek bir gelişmedir. Kiev’dekiler aldıkları kararla bu tür eylemleri teşvik etmektedirler ve bu eylemlerin sonuçlarından doğacak tüm sorumluluğu da üstlenmelidirler" değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'da Rus ajanların olmadığnı savunan Lavrov, "Biz Ukrayna'nın içişlerine karışmıyoruz. Ukrayna'da hiçbir Rus ajan, Rusya Baş istihbarat Müdürlüğü (GRU) ve Federal Güvenlik Servisi (FSB) temsilcileri bulunmuyor. Rusya bütünsel ve birleşik Ukrayna'dan yana" dedi.

Lavrov, kendilerine dost bir Ukrayna'nın Rusya'nın çıkarına olduğunu belirten Lavrov, komşu ülkedeki sorunun kapsamlı bir anayasa reformuyla sağlanacağını ileri sürdü.

AA



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,780 µs