En Sıcak Konular

'Ukrayna NATO üyesi olmalıdır'

26 Nisan 2014 20:08 tsi
'Ukrayna NATO üyesi olmalıdır' Ukrayna’nın eski Başbakanı Yulia Timoşenko, ülkesinin, Rusya’nın saldırganlığından korunmak için “NATO üyesi olması gerektiğini” söyledi.

Ukrayna’da 25 Mayıs’ta yapılacak devlet başkanlığı seçiminde aday olan Timoşenko, Associated Press ile yaptığı söyleşide, geçmişte halkın sadece küçük bir bölümünün, NATO üyeliğini desteklediğini ancak Rusya’nın ülkenin doğusundaki saldırganca eylemlerinin, kamu görüşünde “kökten bir değişimi” zorladığını ifade etti.

Yulia Timoşenko, “Bize karşı savaşıyla Putin, Ukraynalıların zihniyetini değiştirmeyi ve bizleri farklı bir stratejik yöne çevirmeyi başardı” diye konuştu.

“Bu koşullarda Ukrayna için en iyi seçeneğin NATO” olduğunu dile getiren Timoşenko, öte yandan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk’un, Rusya’nın “3. Dünya Savaşı’nı” başlatmak istediği yönündeki görüşüne katılmadığını aktardı.

Timoşenko, Putin’in 3. Dünya Savaşı’nı başlatacağına inanmadığını ifade ederek, “Kanımca, sadece dünyaya şantaj yapıyor” yorumunu yaptı.

Yulia Timoşenko, Rusya’ya yeni bir dizi yaptırımı mennuniyetle karşıladığını da belirterek, sözkonusu yaptırımların, “Putin’in saldırganlığını durduracak ve kendi topraklarına geri çekilmesini sağlayacak kadar güçlü olmasını” umduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan anketler, Timoşenko’nun devlet başkanlığı konusunda şansının düşük olduğunu gösterirken, Ukraynalılar, geçmişte Putin ile anlaşmalar yapan eski Başbakan’ın siyasi liderliğine şüpheyle yaklaşıyor.

Ukrayna’da 2004 yılındaki Turuncu Devrim’in önderlerinden biri olan 53 yaşındaki Timoşenko, görevi kötüye kullanmaktan iki buçuk yıl cezaevinde yatmıştı

AA



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs