En Sıcak Konular

Abdullah Öcalan: Pişman değilim

27 Nisan 2014 09:08 tsi
Abdullah Öcalan: Pişman değilim
İmralı'da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere adaya giden BDP-HDP heyeti, döndü.

BDP'den yapılan açıklamada, TCK'nın 125'inci maddesine göre "vatana ihanet" suçundan idam cezasına çarptırılan ve AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın, çözüm sürecine ilişkin, "Süreç, Türkiye'nin derinlikli, dışa açılımcı, demokratik hamlesine en önemli katkıyı sunacak bir yetkinliktedir. Tüm tarafları bu temelde üzerilerine düşeni yapmaya davet ediyorum" değerlendirmesinde bulunduğu bildirildi.

Görüşmenin üç saat kadar sürdüğü belirtilen açıklamada, Öcalan'ın yerel seçim sürecinde katkı sağlayan, destek sunan, çalışmalarda aktif rol alanlara teşekkür ettiğini bilgisi yer aldı.

Öcalan'ın "seçim öncesi ve seçim döneminde ortaya konulan tüm baskılara, engellemelere ve başvurulan seçim hilelerine rağmen ortaya çıkan sonucun önemli olduğu" değerlendirmesinde bulunduğu bildirilen açıklamada, bu sonucun demokratik siyaset zemini ve sağladığı imkanlar bakımından örgütlü siyasal kurumlar tarafından doğru değerlendirilmesi gerektiğine de değindiği belirtildi.

1 MAYIS'A ÖZEL MEKTUP

Bütün emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Öcalan'ın, o güne yönelik kapsamlı bir mektup yazdığı aktarılan açıklamada, bu mektubun 1 Mayıs'tan önce emekçilere iletileceği vurgulandı.

''SÜRECİ BUGÜNE TAŞIMAKTAN PİŞMAN DEĞİLİM''

Açıklamada, Öcalan'ın sürece ilişkin şu değerlendirmelerine de yer verildi:

"Dönem karakter değiştiriyor. Her an derinlikli çözüm imkanları da çatışma olasılıkları da devrededir. Özellikle hükümetin atacağı adımlar çatışma olasılığını ortadan kaldıracağı gibi çözümü de yeni formatta derinleştirerek geliştirebilir. Çok zorlanmama rağmen süreci bugüne taşımaktan pişman değilim. Hatta çok önemli buluyorum. Süreç Türkiye'nin derinlikli, dışa açılımcı, demokratik hamlesine en önemli katkıyı sunacak bir yetkinliktedir. Tüm tarafları bu temelde üzerilerine düşeni yapmaya davet ediyorum. Eğer siyasi iktidar silahlı güçlerin topluma dönüş yapmasını istiyorsa gereken yasal çalışmaları hızla hayata geçirmek zorundadır. Dönüş yasası dahil olmak üzere tüm yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması tarihi önemdedir."

aa

Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,217 µs