iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Batı sıtması: Seçilmişten korkmak!

29 Nisan 2014 13:35 tsi
Batı sıtması: Seçilmişten korkmak! Batı basını bir süredir Başbakan ile ilgili sistematik olumsuz yayınlar yapıyor. Ankara bunu takip ediyor. İyi de, bunu kim, niye yapıyor?.. iyibilgi Ankara

Başbakan Tayyip Erdoğan bugün gerçekleşen TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, kendisi hakkında yayın yapan Batı basını için “iki çift laf” denecek kadar kısa bir gönderme yaptı; “Batı’da şahsımla alakalı olumsuz yayınları çok iyi biliyoruz. Bizim hakkımızda böyle yayınlar yapıyorsa doğru istikametteyiz demektir.”

Gerçekten de özellikle seçim döneminde iyice yoğunlaşan ve “sistematik” denilebilecek sıklıkta bir Batı yayını, Erdoğan ve AKP’yi hedef almış görünüyordu. Şu sıralar seyrekleşse de devam ediyor.

Kuşkusuz Ankara hükümeti ile ilgili bir sorunu olan Batı bakışı açısından en büyük dert, Erdoğan’ın demokratik seçimlerle ve herkesin gözü önünde halkının oyunu almış olması. Bu yüzden, Erdoğan’a yönelik eleştiriler ve haberler “işin özü”ne inemiyor.

Yani, ona "git" diyemiyorlar ve gitmesi için gerekli "demokrasi, insan hakları" gibi eritici muhalefetlerini yoğunlaştıramıyorlar. Geriye de ancak, bitip tükenmek bilmeyen yolsuzluk eleştirileri ve Gezi parkı türünden girişimler kalıyor.

Son olarak Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’un Ankara ziyaretinde de böyle oldu ve “niye yargıya baskı yapıyorsunuz”a “siz güçlü bir hükümetsiniz” eki getirildi. Ancak tüm bu incelemeler Batı’nın durumu görmediğini ispatlamıyor. Batı basınından gelen yayınların amacı da biraz o zaten.

Erdoğan’ın ve AKP’nin “seçilmiş” görüntüsünü bozmak mümkün değil. Ancak bu tablo fazla güçlü görünüyor. Çünkü 12 yılda seçmen kitlesini hiç eksiltmeden iktidarda kalmak, dahası, kısa-orta vadede de bunun değişeceğine ilişkin görüntünün olmaması Batı için korkutucu.

İşte o yayınların anlamı bu; Korkutacak kadar güçlü ve gitmesi zor. Ama biraz “azaltılabilir”! Çünkü seçimler 'devam' ediyor!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,340 µs