En Sıcak Konular

Taksim kapatılıyor! 1 kişiye bakın kaç polis düşüyor?

29 Nisan 2014 16:34 tsi
1 Mayıs için geri sayım başladı. Hükümet Taksim'de kutlamaya izin vermezken, emniyet güçleri Taksim'de barikatları kurmaya başladı.

78’liler Girişimi, BDP ve HDP’nin de aralarında bulunduğu STK ve siyasi partiler, Kazancı Yokuşu’nda 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybeden 37 kişiyi kırmızı karanfillerle andı.

Anma programına yaklaşık 20 kişi katılırken, Taksim Meydanı’nda yaklaşık 200 polis ve 2 TOMA aracı güvenlik için bekledi. Sivil polisler Gezi Parkı’nın girişinde nöbet tutarken, Atatürk Anıtı da bariyerlerle kapatıldı.

78’liler Girişimi ve bazı siyasi partiler dün saat 13.00’te Kazancı Yokuşu’nda 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenler için anma programı yapacağını duyurdu. Polis yaklaşık 2 saat öncesinden Taksim Meydanı’nda olağanüstü güvenlik önlemleri almaya başladı. Yaklaşık 200 polis Taksim Meydanı’nın çeşitli noktalarında konuşlandı. Biri Atatürk Anıtı’nın önünde, diğeri ise Taksim Metrosu çıkışında 2 TOMA hazır bekletildi. Atatürk Anıtı demir bariyerlerle kapatılırken, sivil polisler de Gezi Parkı’nın girişinde nöbet tutmaya başladı.

SADECE 20 KİŞİ GELDİ

Anma programına yaklaşık 20 kişi katıldı. “Taksim alanı 1 Mayıs alanıdır” ve “1 Mayıs 1977 katliamı gerçekleri araştırma ve adalet komisyonu kurulsun” yazılı pankartlar açan grup, basın açıklaması yaptı ve Kazancı Yokuşu’nun girişine karanfil bıraktı. Grup adına yapılan açıklamada, 1 Mayıs 1977’deki olayların sorumlularının açığa çıkartılması ve Kazancı Yokuşu’na bir anıt heykel dikilmesi talep edildi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

ÇEVİK ÜSSÜ AKM

Polisler de grubun dağılmasının ardından, Gezi Parkı protestolarından sonra Çevik Kuvvet üssüne çevirdikleri AKM’nin bahçesine geri döndü.

HER YER BARİYER

Polisin 1 Mayıs için Taksim ve çevresinde aldığı güvenlik önlemleri şimdiden başladı. 30 Nisan gecesi Taksim ve Gezi Parkı’nı kapatacak demir bariyerler meydan çevresinde belli noktalara istiflendi. Pek ortalarda görünmeseler de, Taksim’de nöbet bekleyen Çevik Kuvvet ve sivil polislerin sayısı arttırıldı.

Güvenlik önlemleri 30 Nisan gecesi en üst boyuta çıkacak. Polisin Taksim’i göstericilerden izole etmek için, gece Taksim ve çevresinde başı boş bekleyen kişileri uzaklaştıracağı da konuşuluyor.

Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,149 µs