En Sıcak Konular

İngiltere'de Ukrayna ile ilgili üst düzey toplantı

29 Nisan 2014 16:51 tsi
İki günlük UFAR toplantısında, Ukrayna hükümetine çalınan mal varlıklarını geri alması için destek sağlanıyor

Ukrayna hükümetinin çalınan mal varlıklarını geri almasını desteklemek amacıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da Mal Varlıklarını Korumada Ukrayna Forumu (UFAR) toplantısı yapılıyor.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May'in İngiltere Dışişleri Bakanlığı binası Lancaster House'da evsahipliği yaptığı foruma, Ukrayna ve ABD'den de yetkililer katılıyor. İki gün sürecek forumun açılışında konuşan May, İngiliz Ulusal Suç Ajansı ile Kraliyet Savcılık Servisi'nin Ukrayna'ya giderek çalınan mal varlıklarının geri alınması için desteğini sunduğunu söyledi.

ABD Başsavcısı Eric Holder da forumun açılışında, "ülkelerinin kaynaklarını yağmalayan liderlerin dokunulmaz olmasına izin vermeyeceklerini" ifade etti. Holder, "Beyaz Saray'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kişisel mal varlığıyla ilgili planları olup olmadığı" sorusuna, "Rusya'nın Ukrayna'daki yasa dışı müdahalesine ve provokatif eylemlerine son vermesi gerektiğine inanıyoruz ve eğer bu olmazsa daha fazla yaptırım için hazırlanacağız" yanıtını verdi. Holder ayrıca çalınan mal varlıklarının tespiti için FBI'ın yardımcı olacağını dile getirdi.

Ukrayna Başsavcısı Oleh Makhnitskyi de ülkesinin halihazırda 1,8 milyar sterlinlik çalınan mal varlıklarını tespit ettiğini belirterek, çalınan toplam mal varlığının ise 10 milyarlarca doları bulduğunu kaydetti. Yanukoviç rejimini "organize olmuş suçlu bir grup" olarak nitelendiren Makhnitskyi, Yanukoviç döneminde hazinenin boşaltıldığını söyledi.  

Forum sonunda uluslararası toplumun, Ukrayna'ya çalınan mal varlıklarının geri verilmesi için ortak ve güçlü bir mesaj vermesi bekleniyor. UFAR toplantısına, İngiltere, Ukrayna ve ABD hükümetlerinden üst düzey yetkililerin yanı sıra hukukçular, finans analistleri ve uluslararası kuruluşlardan çeşitli temsilciler katılıyor.

Avrupa Birliği, Ukrayna'da devlet başkanlığı görevinden azledilen Viktor Yanukoviç ve diğer 17 yetkilinin mal varlığını, ülkede kamu kaynaklarını usulsüz kullandığı ve zimmetine geçirdiği gerekçesiyle geçen ay dondurmuştu.

AA



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,134 µs