En Sıcak Konular

Bingazi'de ölü sayısı 75'e yükseldi

18 Mayıs 2014 09:29 tsi
Libya’nın doğusundaki Bingazi kentinde dünden beri devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısının 75’e yükseldiği bildirildi.

Libya Sağlık Bakanlığı Mali ve İdari İşler Müdürü Abdullah el-Feyturi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli general Halife Haftar liderliğindeki birliklerle, orduya bağlı Ra'fallah es-Sehati Tugayı arasında dünden beri devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısının 75’e yükseldiğini belirtti. Feyturi, çatışmalarda 141 kişinin de yaralandığını kaydederek, ölü sayısında artış yaşanabileceğine dikkati çekti.
 
Libya askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bingazi Havalimanı yolu üzerinde gruplar arasında halen çatışmaların sürdüğü ve basında yer alan, Bingazi Havalimanı komutanına yönelik Libya El-Kaide'si tarafından saldırı düzenlendiği haberleri yalanlandı.
 
Yapılan operasyon bir darbe değildir
 
Emekli general Halife Haftar, televizyonda yaptığı konuşmada, Bingazi'deki askeri operasyonun bir darbe olmadığını, sadece Libya halkının istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini açıkladı.
 
İslami eğilimli Libyalı devrimcilerden oluşan Ra'fallah es-Sehati Tugayı, 17 Şubat 2011'de Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle sonuçlanan olaylarda ordu birlikleriyle çatışmaya girmiş ancak Kaddafi'nin devrilmesinin ardından ordunun bünyesine katılmıştı.
 
Halife Haftar, 14 Şubat 2014'te basına yaptığı açıklamada, askeri ve hayati öneme sahip noktaların ele geçirildiğini, Libya geçici meclisi Milli Genel Kongre'nin çalışmalarının durdurulduğunu belirtmişti. Ancak dönemin Başbakanı Ali Zeydan, söz konusu durumu "başarısız bir darbe girişimi" şeklinde nitelendirmişti. Olayın ardından Haftar hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ancak bu karar uygulanmamıştı.

aa


Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,764 µs