En Sıcak Konular

Şehitlerimizi istismar edenler hedeflerine ulaşamazlar

18 Mayıs 2014 15:52 tsi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, "Soma'daki feci kaza nedeniyle şehitlerimizi istismar edenler hiç bir zaman hedeflerine ulaşamazlar, çünkü niyetleri doğru değil, niyet hayır olmayınca, sonu da hayır olmaz" dedi.

  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "(Soma'da yaşanan maden faciasına ilişkin) Tüm ülkelerin vatandaşları, sporcuları, sanatçıları üzüntülerini dile getirirken Türkiye'de öyle bir grup var ki her olayı, ideolojik düşünceleri, çıkarları ve emellerine alet etmeye çalışıyorlar" dedi.

Çavuşoğlu, Antalya Yörük Derneğince düzenlenen 21. Yörük Şenliği etkinliklerinde vatandaşlarla sohbet etti. Kendisinin de Yörük olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, çeşitli etkinliklerle Yörük kültürünü aktif olarak yaşattıklarını, yaylalara göçler yapıldığını, örf, adet ve geleneklerin nesillere aktarıldığını kaydetti.

Bu yıl, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan kaza nedeniyle buruk bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerinden, tüm dünyadan taziye mesajları geldiğini, bu acıyı tüm dünyanın yaşadığını dile getirdi. Çavuşoğlu, ne Türkiye'de ne de başka bir ülkede böyle bir felaketin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Bu sırada gazetecilerin Soma'da yaşanan olaylara ilişkin çeşitli protesto gösterileri ile Gazeteci Yılmaz Özdil'in olayla ilgili yazdığı köşe yazısının hatırlatılması üzerine Çavuşoğlu, Özdil'in yazısına tepki gösterdi.

Soma'da yaşanan olayın sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da üzüntüye neden olduğunu ve her yerden taziye mesajları geldiğini dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Tüm ülkelerin vatandaşları, sporcuları, sanatçıları üzüntülerini dile getirirken Türkiye'de öyle bir grup var ki her olayı, ideolojik düşünceleri, çıkarları ve emellerine alet etmeye çalışıyorlar. Milletimizi her zaman küçümsüyorlar. Milletimiz oy verir dalga geçerler, alay ederler; milletimiz karar verir, milletimizin kararına saygı duymazlar. Vatandaşlarımız şehit olurlarken bile onları küçümserler, alay ederler, şehitliği bile çok görürler. Ben bu zihniyete herhangi bir cevap da vermek istemiyorum. Böyle bir zihniyeti muhatap almak da doğru değil ama onlar çok şükür ki azınlıkta. Zaten dertleri de bu. Onlar bu azınlık grubuyla ülkeyi yönetemiyorlar, artık milletin dediği oluyor, esas rahatsızlıkları da bundan kaynaklanıyor."

Şehitler üzerinden hükümet aleyhine protesto gösterilerinin yapılmasını da doğru bulmayan Çavuşoğlu, ülkede ne olursa olsun "İktidarın aleyhine nasıl kullanabiliriz, iktidara nasıl saldırabiliriz, acaba şunu yaparsak iktidara zarar verebilir miyiz" anlayışı içine büründüklerini söyledi.

Bu anlayış içinde olanların hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, böyle durumlarda milletin birlik ve beraberlik içinde olduğunu kaydetti. Soma'da yaşanan olayda da Van'dan Edirne'ye kadar 77 milyon insanın birlik ve beraberlik içinde olduğunu, yardımlarıyla gösterdiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Terör varken bile şehit kanını istismar edenler, bugün Soma'daki feci kaza nedeniyle şehitlerimizi istismar edenler hiç bir zaman hedeflerine ulaşamazlar, çünkü niyetleri doğru değil, niyet hayır olmayınca, sonu da hayır olmaz" dedi. 

AA



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,762 µs