En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor

23 Mayıs 2014 14:44 tsi
Kılıçdaroğlu: Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Okmeydanı'nda iki kişinin hayatını kaybetti olaylarla ilgili açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Barolar Birliği’ni (TBB) ziyaret etti. Ziyaret öncesinde Kılıçdaroğlu ve TBB başkanı Metin Feyzioğlu gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

BAŞBAKAN'IN 'POLİSE YÖNELİK ŞİDDET HAKKINDA NEDEN TEPKİ GÖSTERMİYORLAR' AÇIKLAMASI

Bir diktatöre özgü açıklama. Polis kendi yurttaşına karşı silah kullanmamalı. Ölen kişi bir cenazede başsağlığı dilemek için cemevine giden bir kişi. Hiçbir olaya karışmamış. O ölüyor, Berkin ölüyor diğerleri ölüyor. Erdoğan’ın tek derdi var, kırılan cam ve çerçeveler. Çünkü o dünya malını önemsiyor. Ölenlere hiç acımadı.
 
'POLİSE YÖNELİK ŞİDDETE DE KARŞIYIZ'

Polise yönelik şiddete de karşıyız polisler de bizim çocuklarımız. Onların görevleri toplumda huzuru sağlamaktır. Demokrasilerde protesto en doğal haktır. 1982 anayasasında bile bu en açık şekilde yazılıdır. Şiddete dönüşürse gösteriler polis yine müdahale eder ama silah kullanarak değil.

'ERDOĞAN ÜLKEYİ ATEŞE ATIYOR'

Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor. Müthiş bir kutuplaşma var. Eğer böyle giderse Türkiye’nin geleceği açısından kaygılıyım. Kullandığı dil ve üslup kabul edilecek gibi değil. Biz Burakcan’a da Berkin’e de sahip çıkıyoruz.
Ölen gencimize de polisimize de sahip çıkıyoruz. Siz vatandaşlar arasında ayrım yapıyorsanız bu olmaz. Nasıl bir Başbakanlık anlayışıdır anlamakta zorluk çekiyorum.

'ÜLKEYİ FELAKETE GÖTÜRÜR'

Ülkeyi yöneten insanların kucaklayıcı bir dil kullanmaları eleştiriye saygı göstermeleri gerekir. Bırakın saygı göstermeyi, dinlemeye bile tahammül edemeyen bir yapı var karşımızda.  Çünkü iki dudağından çıkan her şeyin doğru olduğuna inanıyor. Bu yapı ülkeyi felakete götürür. Toplumu bölmekten yana bir tavır takındığını çok iyi biliyorum. Bugüne kadar bu toplum bölünmedi, çatışmadı. Erdoğan bölmeye, çatıştırmaya çalışıyor.

'ETRAFINDAKİ İNSANLAR ERDOĞAN'I UYARSIN'

Etrafındaki insanların Erdoğan’ı uyarması gerekiyor. Bir dikta yönetiminin Türkiye’de geçerli olduğunu sadece ben söylemiyorum. Bütün dünya bunu görüyor. Böyle bir Başbakanla ilk defa karşılaşıyor Türkiye cumhuriyeti,. Kendi toplumunun bir kesiminden intikam almayı beynine yerleştirmiş biriyle karşı karşıyayız.


Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,374 µs