En Sıcak Konular

Ahmet Türk: Öcalan'ın gözü Ağrı'da

23 Mayıs 2014 17:27 tsi
BDP adayı Sırrı Sakık'a destek vermek için Ağrı'ya gelen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Bugün dünyanın gözü Ağrı’da. Sayın Öcalan’ın gözü Ağrı’da" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ağrı'ya geldi. Hani Baba Caddesi Dörtyol kavşağında bulunan BDP seçim bürosu önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişiye seslenen Ahmet Türk, ülkede barış ve demokrasinin kalıcı olması için büyük çaba gösterdiklerini belirtti. Her zaman barış, eşitlik Kürt halkının özgürlüğünü savunduklarını ileri süren Ahmet Türk, demokratik anlayışlarını her yerde egemen kılmaya çalıştıklarını kaydederek sunları söyledi:

"Asla ve asla devletin zulmüne ve baskısına müsaade etmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz bir belediye başkanlığı kazanma ya da kaybetme değildir. Bizim mücadelemiz dört parça Kürdistan’da halkımızın özgürlük mücadelesidir. Dört parçada halkımızın geleceğini inşa edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu nedenle biz diyoruz ki artık yepyeni bir dönemdir. Kürtleri, haklarını, hukuklarını tanıyacaksınız. Eğer tanımazsanız özgürlük ve demokrasiyi de getiremezsiniz. Birlikte ortak bir gelecek için birlikte yaşamayı esas aldık. Bugün dünyanın gözü Ağrı’da. Sayın Öcalan’ın gözü Ağrı’da. Biz Ağrı’da Kürt halk önderini mahcup etmeyeceğiz. Buna söz veriyoruz. Ağrı'yı halkımıza, mücadelemize hediye edeceğiz."

Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,083 µs