En Sıcak Konular

HDP Milletvekili Tuncel: Çözümden yanayız

6 Ağustos 2014 15:45 tsi
"Başbakan Yardımcısı Atalay'dan söz değil icraat bekliyoruz. Atalay'ın yol haritası varsa konuşalım. Çözümden yanayız"

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan söz değil icraat beklediklerini belirterek, "Atalay'ın yol haritası varsa konuşalım. Müzakere sürecinin ilerlemesi için üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız ama tek taraflı, bizim yapacağımız bir şeyle gelişmiyor" dedi.

Tuncel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Irak'ta yaşanan gelişmelerden, kaygı duyduklarını söyledi.

Tuncel, IŞİD'in, uzun süredir özellikle Irak ve Suriye'de katliamlara imza attığını, bunların görüntülerini de pervasızca yayınladığını, Ortadoğu'da güç haline geldiğini ifade etti.

IŞİD'in, Musul'dan sonra Yezidiler'in yoğun olarak yaşadığı Şengal bölgesindeki katliam girişiminin 4 gündür sürdüğünü belirten Tuncel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, sürekli Türkmen hassasiyetinden bahsediyor ama Şengal dağlarına sığınan sadece Yezidiler değil daha önce buraya kaçan 20 bin Türkmen de var. Sadece Kürtler değil Türkmenler de yardım bekliyor. Her fırsatta milliyetçilik, Türkmenler üzerinden siyaset yapanlar mesele IŞİD olduğunda ortak tavır alamıyor. Hükümeti, parlamentoyu göreve çağırıyoruz; yanı başımızda, sınırlarımızın ötesinde insanlık dramı yaşanıyor. Binlerce insan aç, susuz, insani yardım ulaştırılmıyor, IŞİD saldırısıyla karşı karşıya. Zannediyorlar mı Musul'u alan, Kürdistan'a giren IŞİD, yarın Türkiye'ye girmeyecek, aynı katliamları gerçekleştirmeyecek. Meclis, bu konuda olağanüstü toplanmalı. IŞİD, bir an önce durdurulmalı. Ortadoğu'ndan defedilmesi sadece orada yaşayan haklar açısından değil bütün dünya açısından önemlidir."

Çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine Tuncel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan söz değil icraat beklediklerini kaydetti. Tuncel, adaya heyetlerin, akil insanların ve basının gidemediğini,  Öcalan'ın sadece kendi heyetleriyle görüştüğünü, koşullarının da değişmediğini savundu. Tuncel,  artık sözün bittiği zaman olduğunu, "Atalay'ın yol haritası varsa konuşalım. Çözümden, müzakereden yanayız, savaşın bir daha başlamamasını istiyoruz, ne büyük felaket getireceğini biliyoruz. Müzakere sürecinin ilerlemesi için üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız ama tek taraflı, bizim yapacağımız bir şeyle gelişmiyor" diye konuştu.

AA



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs