En Sıcak Konular

Hizbullah'tan IŞİD açıklaması

15 Ağustos 2014 15:56 tsi
Hizbullah'tan IŞİD açıklaması Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hizbullah'ın Suriye'ye müdahalesinin mezhepçilik temeline dayanmadığını iddia etti.

Lübnan'ın "El-Ahbar" gazetesine konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Irak'taki silahlı direnişe destek verdiklerini öne sürerek, "Baştan beri Suriye'deki varlığımızın mezhepçilik temeline dayanmadığını belirtiyorduk. Daha önce Irak'ta direnişe verdiğimiz desteğin aynısını Filistin'deki Sünni Hamas ve İslami Cihad hareketlerine de yaptık" dedi.

"Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Sünni, Şii, Müslüman, Hristiyan, Dürzi, Yezidi, Arap ve Kürtler için bir tehlike teşkil ettiğini" söyleyen Nasrallah, söz konusu örgütün elinde herkesi endişelendirecek kadar büyük imkanlar olduğunu savundu.

Nasrallah, "Bu savaşta Lübnan, Suriye, Irak, Filistin ve tüm bölgenin korunması için herkesin destek sağlaması gerekir. Biz Suriye'nin Kalamun ve el-Kusayr bölgelerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile laik ve liberal düşüncelerine karşı savaşmadık" şeklinde konuştu.

Nasrallah, şunları kaydetti: "Körfez ülkelerinde uzun süredir dini merkezlerden yayılmaya çalışılan tekfirci düşüncelere karşı bir korku var. Bunu yenmenin yolu ise ciddi anlamda ona karşı harekete geçmektir. IŞİD'in Kuveyt, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerinde bir alt yapısı var. Bu örgüte destek verip kullanmasını düşünen bir ülke, söz konusu örgütün kendisine musallat olduğunda beldellerini ödemeye hazır olmalıdır."

Merkezi Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde bulunan Hizbullah güçleri, 2013 Mayıs'ında Suriye'nin Kusayr beldesine girmiş ve ÖSO'nun yanı sıra Tevhid Tugayı, Ahraruş Şam ve Faruk Tugayı gibi muhtelif silahlı muhalif grup ile çatışmaya girmişti.

Çatışmalar sonucu yüzlerce sivil hayatını kaybetmiş, Hizbullah'ın eline geçen Kusayr harabe haline gelmişti.

Hizbullah'ın Esad yönetimine destek için Suriye'ye gönderdiği askeri varlığının 10 binin üzerinde olduğu tahmin edilirken yerel kaynaklar örgüt militanlarının yoğunlukla Halep, Kusayr ve Şam'ın Seyyide Zeyneb bölgesinde mevzilendiğini aktarıyor.



Bu haber 1,021 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs