En Sıcak Konular

MHP'li Halaçoğlu'ndan AK Parti'ye sert tepki

4 Eylül 2014 17:08 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AK Parti, kuralları siyasi ve şahsi çıkarları doğrultusunda dönüştürme çabasına girdiğini ifade ederek "Suçüstü yakalanmanın korkusuna kapılan iktidar sahipleri maalesef yolsuzluktan ‘

MHP olarak hükümetin Türkiye’nin lehinde alacağı kararların yanında olacağı gibi aleyhinde alınacak kararlarda da hükümetin karşısında olacaklarını ifade eden Halaçoğlu, yapılan yanlışları düzeltmek için hukuk dışı uygulamalara başvurmak düzeltme yerine yeni yanlışları beraberinde getirdiğinin altını çizdi.

62. Hükümet programının büyük bölümün kendilerinden önceki AK Parti hükümetlerinin övülmesine ayrıldığını kaydeden MHP’li Halaçoğlu, “AKP’nin ‘ileri demokrasisi’ herhalde tek adam rejimi, yargının siyasallaştırılması ve yürütmenin emrine verilmesi, basın yayın organlarının siyasilerin baskısına maruz kalması, güvenlik güçlerinin görevlerinin illegal silahlı örgütlere devredilmesi ve ‘ben yaptım oldu’ mantığıdır.” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinden de eleştirilen yaklaşımlar sergileyen Yusuf Halaçoğlu, AK Parti hükümetinin demokrasiyi ortak paydada buluşma aracı yerine toplumsal kamplaşmalara yeni cepheler açma aracı olarak gördüğünü savundu. Demokrasi açığının gittikçe büyüdüğünü belirten Halaçoğlu, bunun ülkenin ne büyük sorunlarından birisi hale geldiğini vurguladı. “Demokrasiyi sadece sözde hatırlayan, baskıcı, dayatmacı ve dışlayıcı tavırlarıyla çok sesliliği sindirmekten, hak arayışlarını bastırmaktan kaçınmayan siyasi anlayışların ülkemize verdiği zararlar çok fazladır.” değerlendirmesinde bulundu. Halaçoğlu, bölünerek demokratikleşen bir ülkenin olamayacağını belirterek AK Parti’nin demokrasiden anladığının PKK’ya teslimiyet olduğunu ileri sürdü.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun TBMM’de yaptığı konuşmadan satır başları şu şekilde:

- Süreç terörle mücadele konusunda başarısızlığını itiraf eden hükümetin önce terörle müzakere sonra da terörle mütareke ettiği bir dönemdir. Bu sözlerimi muhalefet olduğumuz için kurduğum hamasi cümleler olarak nitelendirmeyiniz. Açılım süreci ile birlikte hükümetin politikalarıyla terör örgütünün stratejik hedeflerinin nasıl uyuştuğu görülmelidir. AKP etnik temelli açılım sürecini başlatarak PKK’nın stratejik hedeflerinin de önünü açmıştır.

- Stratejik derinlik ve sıfır sorun ile başlayan dış politika macerası “değerli yalnızlığa” dönüşmüştür. Değerli yalnızlık “zavallı yalnızlığa” doğru pupa yelken gitmektedir.

-Hükümetin ekonomide ortaya koyduğu pembe tablo tersinden okunduğunda, Türkiye'de ciddi bir ekonomik krizin ayak sesleri
duyulmaktadır. Piyasada adı konmamış bir hayat pahalılığı vardır. Geçim sıkıntısı içindeki insanlarımızı sadaka ile, ambalaj ve kolilerle ile avutmak mümkün değildir. İsraf edilen kaynaklar tükenmek üzeredir; üretim ve istihdam yaratmayan ekonomimizde cari açık daha da büyüyecektir.

- Suçüstü yakalanmanın korkusu ve paniğine kapılan iktidar sahipleri maalesef yolsuzluktan 'darbe' çıkarma kurnazlığına sapmıştır. Hükümete darbe yapıldığını, ne kadar saf olduklarını, ne istediler de vermediklerini sızlanarak söylemeye başladılar. Bu nedenle de AK Parti iktidarı, kurumları, kuralları ve kavramları siyasi ve şahsi çıkarları doğrultusunda dönüştürme çabasına girmiştir.

(CİHAN)

Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,242 µs