En Sıcak Konular

'Başbakanlık Teftiş Kurulu görevlendirildi'

8 Eylül 2014 19:04 tsi
'Başbakanlık Teftiş Kurulu görevlendirildi' Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Şişli'deki asansör kazasına ilişkin, "Başbakanımız yetki ve sorumluluğunda bulunan Başbakanlık Teftiş Kurulunu görevlendirecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Şişli'deki asansör kazasına ilişkin, "Bugün Başbakanımız bu görüşmelerin sonunda bir karar verdi, o da kendi yetki ve sorumluluğunda bulunan Başbakanlık Teftiş Kurulunu görevlendirecektir" dedi.

Arınç, Bakanlar Kurulu'nda, İş Güvenliği Eylem Planı hazırlanması ve kamuoyuna açıklanması yönünde karar alındığını bildirdi.

Şişli'deki asansör kazasında yaşamını yiterenlerin yakınlarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, sosyal güvenlik anlamında ölüm geliri, ölüm aylığı ve diğer ödemelerin süratle yapılmasına karar verildiğini ifade eden Arınç, bu konuda bir gecikmenin söz konusu olmadığını kaydetti.

Mesleki Yeterlilik Kurumunun faaliyetlerine önem verileceğini vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

"Bu standartlar ihtiyari olmaktan çıkarılıp zorunlu hale getirilecek. Mesleki Yeterlilik Kurumuna da eğitimlerle ilgili kaynak aktarılacak ki kaynak konusundan da herhangi bir sıkıntımız yoktur. Dolayısıyla Meslek Yeterlilik Kurulu'nun çalışması ve sertifikalarının düzenlenmesiyle ilgili bu yıl sonuna kadar mutlaka faaliyete geçirilmesi kararı verilmiştir."

Arınç, İLO'nun 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi ile 176 sayılı maden işyerlerindeki güvenliğin sağlanmasına ilişkin sözleşmesinin onaylanmasını uygun bulan tasarıların bir an önce TBMM'ye gönderilmesinin kararlaştırıldığını ve yeni yasama döneminin başında bunların kanunlaştırılacağını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, çözüm sürecine yönelik ikinci toplantının bu hafta yapılacağını belirterek, "Terörle Mücadele Yüksek Kurulunu en yakın zamanda toplayacağım. Esasen onun dışındaki kurumlarla da görüş alışverişimiz devam etmektedir. Şu iki yıllık süreçte bugün geldiğimiz noktada çözüme çok daha yaklaştığımızı ve sürecin artık aydınlık bir ışık olarak rahatlıkla görünebildiğini söyleyebilirim" dedi.

AA



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,110 µs