En Sıcak Konular

Seyhan Gölü’nde ölen balıklar kıyıya vurdu

11 Eylül 2014 17:12 tsi
Adana’yı ikiye ayıran Seyhan iç gölünde binlerce balık telef oldu. Alınan bilgiye göre, kuraklık nedeniyle DSİ’ye ait Seyhan Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesi sebebiyle iç göle su aktarımı minimum seviyeye indi.

Su sirkülasyonunun olmaması, yosunların artması ve oksijenin azalması ile hafta başından itibaren Adana'daki Seyhan iç gölünde balık ölümleri başladı. Levrek, yılan, sazan, pullu, aynalı sazan gibi birçok türün yetiştiği gölde ölen balıklar su yüzeyinde ve kıyada öbekler oluşturmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü çevreyi tehdit etmeye başlayan balık ölümlerinin önüne geçilmesi için DSİ’ye başvurdu. Kıyıda çay bahçesi işleten Şerif Akçakoca, ilgili kurumların ağır koku ve kirliliğe yol açan balık ölümleri için acilen harekete geçmesini istedi. DSİ yetkilileri, balık ölümleri için harekete geçti.

SU BIRAKMA KARARI ALINDI

Arıza ve benzeri önemli bir husus olmadığı sürece Seyhan Barajı’ndan iç göle verilmesi gereken ‘cansuyunu’ kesmediklerini ifade eden yetkililer, "Gölde durgun su hali var. Durgun su sebebiyle bir kirlilik oluşup oluşmadığını bilmiyoruz. Ancak göle saniyede 25 bin metre küp su bırakma kararı aldık. (Varsa) mevcut kirlilik denize kadar götürülecek. Ancak taşkınlara neden olmaması için suyu kontrollü bir şekilde bırakacağız." dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bu arada Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Seyhan Nehri’nin Galeria İş Merkezi’nin arkasında kalan bölümünde yüzeysel temizlik çalışması başlattı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Seyhan Nehri’nde, yaz döneminde azalan su akışı ve atılan çöpler nedeniyle oluşan kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla yapılan çalışmalar Gondol Marina olarak adlandırılan bölgede yoğun şekilde sürdürülüyor.

Temizliğe Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş ve şube müdürleri de bizzat eşlik etti. Su üzerindeki pet şişe, poşet, atık ambalaj gibi kirlilik oluşturan maddelerden temizlenen nehir ve baraj gölünde önümüzdeki süreçte gondollarla halka ücretsiz gezi hizmeti yeniden başlayacak. Mevcut durumda var olan cankurtaran hizmeti da sürecek. Çevre Koruma Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, Adana’daki nehir ve göllerin temizliğini yaparak daha sağlıklı ve estetik görünümlü hale gelmelerini sağlamak için çaba harcayacaklarını bildirdi.

(Cihan)

Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs