En Sıcak Konular

AB’nin Rusya'ya yönelik yaptırımları

11 Eylül 2014 17:13 tsi
AB Konseyi Başkanı Van Rompuy, yeni yaptırımların yarın yürürlüğe gireceğini, ay sonundan önce de kapsamlı değerlendirme yapılacağını belirtti

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Rusya’ya karşı pazartesi alınan yaptırım kararlarının yarın uygulamaya gireceğini belirterek, “AB Daimi Temsilciler Komitesi (COREPER), ay sonundan önce (Ukrayna’daki) barış planının uygulanması hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapacak” dedi.

Yaptırımların geri çevrilebilir olduğuna ve ölçeğinin değişebileceğine sürekli vurgu yaptıklarını hatırlatan Van Rompuy, “Yapılacak değerlendirme ışığında ve alandaki durumun gerektirmesi halinde AB Komisyonu ve Avrupa Dış Eylem Servisi (EEAS), yürürlükte olan yaptırımlar dizisini değiştirme, askıya alma ya da iptal etmeye yönelik öneriler sunacak” ifadelerini kullandı.

AB Konseyi’nden yapılan açıklamada da yaptırımlarının yarın AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanacağı belirtilirken, odaklanılan alanların finans sektörü ve sermaye piyasalarına erişim, çift kullanımlı ürünler ile enerji olduğu vurgulandı.

AB, birlik ülkelerine seyahat ve mal varlıklarının dondurulması önlemlerini de 24 kişi için daha devreye sokacak. Yapılacak son eklemelerle yaptırım uygulanan birey sayısı 119’a ulaşacak.

Yaptırımların uygulamaya sokulmasına, Van Rompuy’un, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere Başbakanı David Cameron ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile gerçekleştirdiği temaslar sonrasında karar verildiği kaydediliyor.

AA



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs