En Sıcak Konular

Suriye muhalefetinden Türkiye'ye destek

9 Ekim 2014 11:32 tsi
Suriye muhalefetinden Türkiye'ye destek Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Türkiye'nin, IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona katılmak için öne sürdüğü şartları desteklediğini açıkladı.

SMDK Sözcüsü Salim el-Muslat, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona katılmak için öne sürdüğü şartlara ilişkin, "Aslında bunlar şartlar değil, bölgede yürütülen terörle mücadelede temel ihtiyaçtır. Esed teröründen yalıtılmış bir terörle mücadele anlayışı anlamsızdır. Çünkü Esed rejimi ve onun şiddet politikaları, bu tür terörist ve aşırı grupların ortaya çıkmasına neden olan teşvik edici güçtür. Rejimin varlığını sürdürmesi, farklı isimler altında olsa da gelecekte bu türden aşırı grupların ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
"Terörle parça parça mücadele etmenin Suriyelilerin çıkarına hizmet etmeyeceğini" belirten Muslat, bunun "aynı zamanda bölgedeki komşu ülkeleri doğrudan tehdit ettiğini" kaydetti.
 
 SMDK’nın açıklaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın, Türkiye’nin IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona katılmak için tampon ve güvenli bölge oluşturulması ile Suriye ve Irak’taki ılımlı gruplara terörle mücadele eğitimi verilmesi şartlarını öne sürmesinin ardından geldi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu da merkezi ABD'de bulunan özel bir TV Kanalına verdiği demeçte, bölgede terörü üreten en büyük etkenlerden birinin Esed rejimi olduğunu vurgulayarak, "Esed rejimini de hedef alan kapsamlı bir strateji çerçevesinde IŞİD’e yönelik müdahalede kara gücünü kullanabiliriz" demişti.

aa


Bu haber 984 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,060 µs