En Sıcak Konular

Gaziantep'in ihracatı 6 milyar doları aştı

1 Aralık 2014 15:00 tsi
Bu yılın 11 ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 artışla 6 milyar 25 milyon dolara ulaştı

Gaziantep'ten bu yılın ocak-kasım döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 artışla 6 milyar 25 milyon dolara ulaştı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'in 2014 yılı Kasım ayı ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,7 gerileyerek, 608 milyon 902 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

Aylık ihracata göre Gaziantep'in, kasımda en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sıradaki yerini koruduğunu vurgulayan Konukoğlu, "Bu yıl ocak-kasım dönemi dikkate alındığında, Gaziantep'in ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 oranında artarak 6 milyar 25 milyon 305 bin dolara ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde 5 milyar 893 milyon 315 bin dolar ihracat yapılmıştı" ifadelerini kullandı.

Olumsuz bölgesel koşulların varlığını koruduğu için kasım ayında ihracat rakamlarında istenilen performansın yakalanamadığına işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

 "Türkiye'nin çevresindeki belirsizlikler, ekonomi üzerinde bir baskı unsuru olmaya devam ediyor. Avrupa'nın birçok ülkesinde de beklenen büyüme yakalanamadı. Bu nedenle zaman zaman aylık bazda ihracatımızda düşüşler yaşanıyor. Buna karşın 11 aylık dönemde rakamlarda artış görülmektedir. İhracatçılar, sorunlara rağmen pozitif bakış açısını koruyor ve yeni fırsatlara odaklanıyor. Bu kapsamda ihracatçımızın rekabet gücünü artırarak, yeni pazarlara açılmasını kolaylaştırmalıyız. Çünkü ülke ekonomisinin sürdürülebilir ve istikrarlı büyümesinin yolu ihracattan geçiyor. İhracat artışı aynı zamanda ülkenin üretim ve istihdamına katkı sağlıyor. Bu yüzden ileri teknoloji ve yüksek katma değerli üretim ve ihracatı teşvik eden yapıya geçmeli, bu yönde gerekli reform adımlarını atmalıyız."

aa



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs