En Sıcak Konular

Davutoğlu: İyi ki komşuyuz

5 Aralık 2014 18:23 tsi
Davutoğlu: İyi ki komşuyuz Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas ile bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, “Siz her şeyi değiştirirsiniz ama coğrafyayı değiştiremezseniz. İyi ki komşuyuz” dedi.

İki günlük temaslarda bulunmak üzere Yunanistan'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atina Uluslararası Eleftherios Venizelos Havalanı'nda askeri törenle karşılandı. Davutoğlu, tören kıtasını selamladı.

Karşılama töreninde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Kamu Düzeni Bakanı Vasilis Kikilias ve Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras ile diğer ilgililer hazır bulundu.

Davutoğlu, iki gün sürecek temaslarına, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ı ziyaret ederek başladı.

Papulyas, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı'nın başarılı geçmesi dileğinde bulundu.

Söz konusu toplantıların, iki ülke arasındaki ilişkilere katkıda bulunacağını ifade eden Papulyas "Bu toplantılar iyi komşuluk ilişkilerini daha da ileriye götürecek toplantılardır. Sayın Başbakanım, iki komşu ülkeyiz ve komşu olarak kalacağız. Onun için iyi komşuluk ilişkileri elzemdir" ifadesini kullandı.

DAVUTOĞLU: İYİ Kİ KOMŞUYUZ

Başbakan Davutoğlu da "Siz her şeyi değiştirirsiniz ama coğrafyayı değiştiremezseniz. İyi ki komşuyuz. Tarihte çok az millet bu kadar ortak özelliğe sahip" karşılığını verdi.

Davutoğlu, daha önce Dışişleri Bakanı olarak, Papulyas'ı Türkiye'ye davet ettiğini belirterek, şimdi bu davetini Başbakan olarak yinelemek istediğini kaydetti.

Daha sonra basına kapalı olarak devam eden görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır da hazır bulundu.

Davutoğlu, Yunanistan CumhurbaşkanıPapulyas ile görüşmesinin ardından aynı bölgede bulunan Başbakanlık binasına yürüyerek geçti.

Başbakan Davutoğlu, Türk asıllı Yunan vatandaşlarla Türkiye kökenli azınlık temsilcilerini ayrı ayrı kabul edecek.

Davutoğlu ve Samaras, Türk-Yunan İş Forumu'nun kapanışında konuşacak. Daha sonra Davutoğlu, Samaras'ın onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

Davutoğlu’nun heyetinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da bulunuyor.

aa

Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,495 µs