En Sıcak Konular

Yeni bir dönem

6 Aralık 2014 09:25 tsi
Yeni bir dönem "Biz de kurumlarımızı ve varlığımızı güçlendirme için uygulamaya koyduğumuz siyasette ideoloji ve inanç farklılaştırılmalıdır."

Savaş sonunda Almanya ABD tarafından işgal edildi ve bu ülkenin tüm kurumları ABD tarafından kontrol ediliyordu. Bana göre istihbarat örgütü de dahildi. Daha ileri yıllarda güçlenen ve oldukça bağımsız bir siyasete kavuşan, Alman istihbarat örgütünü ABD kontrole devam mı ediyordu yoksa Almanlar, ABD’nin tüm sızmalarını bertaraf mı etmişlerdi? Bu konuda bilgi sahibi olunamaz ama pekala bir değerlendirme yapılabilir.

Bu konudaki değerlendirmem şöyle: Kurum ABD kontrolünde iken Almanlar kurum içinde gizli bir örgüt kurdular. Bu örgütünün görüşünün ABD yönünde olduğuna inanılıyordu. Yani bir Alman örgütü yoktu ve ABD bu işi de yönetiyordu. ABD çekilince Almanların örgüt içinde oluşturdukları yapı egemen kılındı ve yabancı gücün etkisi bertaraf edildi.

 Büyük güçler varlıklarını güçlendirme politikası izlerler. Dünyada bilinen ideoloji ve inançları bu büyük güçler siyasi hedeflerin ulaşmak için kullanırlar. Yani bunlar hedef değil araçtır. Karşı tarafın savunduğu ideolojinin siyasi hedefin dışında bir araç olarak kullanılmasına ve bunun karşı tarafın yenilgisini sağlamasına çalışılır. Biz kısa zaman öncesine kadar siyasi hesap yapmaz ideoloji ve inançlarımızı savunurduk. Ülkenin güvenliğinin kuruluş aşamasında aldığımız kararlara bağlı olduğuna inanırdık ve bugün çok savunulan inançları tehlike olarak görürdük. Biz de kurumlarımızı ve  varlığımızı güçlendirme için uygulamaya koyduğumuz siyasette ideoloji ve inanç farklılaştırılmalıdır.

Mahir Kaynak / Star (İlgili kısım)



Bu haber 1,056 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs