En Sıcak Konular

İnadına çözüm süreci, kardeşlik ve barış diyoruz

7 Aralık 2014 12:36 tsi
İnadına çözüm süreci, kardeşlik ve barış diyoruz
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Van 5. Olağan Kongresi'nde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Tüm provokasyonlara rağmen, inadına çözüm süreci diyoruz; inadına kardeşlik, inadına, barış, inadına tarihdaşlık ve inadına vatandaşlık diyoruz" dedi.
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecinin üzerinde durduklarını, ancak "birilerinin mahalle baskısını artırdığını" belirterek, "Tüm provokasyonlara rağmen, inadına çözüm süreci diyoruz; inadına kardeşlik, inadına, barış, inadına tarihdaşlık ve inadına vatandaşlık diyoruz" dedi.
 
Davutoğlu, Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde, partisinin Van 5. Olağan Kongresi'nde konuştu. Hükümet olarak çözüm sürecinin üzerinde durduklarını ve bunu çok önemsediklerini vurgulayan Davutoğlu, "Biz çözüm süreci dedikçe, birileri mahalle baskısını artırıyor; birileri sadece kendilerinin hitap ettikleri kitlelere dönerek kendi baskılarla farklı siyasi düşüncelere ülkenin belli kesimlerini kapatmak istiyor" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, 6-7 Ekim olaylarında kendileri dışındaki her bir kesime dönük saldırı yapanların, aslında buralarda, şu veya bu bölgede, şu veya bu ilçede veya ilde "bizim dışımızda düşünenlere hayat hakkı yok" demeye çalıştığını ifade ederek, AK Parti kongrelerinin Kars, Erzurum, Tunceli, Erzincan'ın ardından Van'da coşku içinde yapıldığını söyledi.
 
Bu kongrelerde "kim ne yaparsa yapsın, biz bu aziz vatanın her köşesinde AK Parti bayrağını da albayrağı da dalgalandırmaya devam edeceğiz" mesajının çıktığını ifade eden Davutoğlu, gerçek bir demokraside Türkiye'nin her köşesinde, her türlü siyasi faaliyetin yapılmaya devam edileceğini bildirdi.
 
Davutoğlu, son 12 yıl içinde eşit vatandaşlık prensibi etrafında devrim niteliğinde adımlar attıklarını belirtti. Bu kapsamda olağanüstü hali kaldırdıklarını anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"EMASYA'yı, Kürtçe üzerindeki yasakların tümünü kaldırdık. Hapishaneye gidenlerin kendi anne babalarıyla ya da evlatlarıyla Kürtçe konuşmalarının önününe açık bıraktık. 24 saat Kürtçe yayın yapan TRT Şeş'i kurduk. Her türlü demokratik açılımı gerçekleştirdik ve bu toprakların her bir köşesinde hangi etnik ve mezhebi kökenden olursa olsun, herkesin onurlu ve eşit vatandaşlar olarak yaşamalarının temel zeminini kurduk.
 
Bundan sonra da kimse düşüncesi, dili, kökeni, mezhebi, inancı ve kıyafeti dolayısıyla ötekileştirilemeyecek, tahkir edilemeyecek."
 
Davutoğlu, Vanlıların tüm baskılar karşısında dim dik durduğunu, bundan dolayı da kendileriyle gurur duyduğunu belirterek, AK Parti olarak her zaman Van halkının yanında olduklarını ve yanlarında olmaya da devam edeceklerini bildirdi.
 
"Vandalizm ve şiddete karşı da her türlü tedbiri alacağız"
 
Şimdi tarihin kritik bir eşiğinde olduklarını belirten Davutoğlu, bu kritik eşikte şimdi de İrfan-ı Şehr-i Van'dan, "dünyada Van, ahirette iman" denilen İman-ı Şehr-i Van'dan seslendiğini söyledi.
 
Davutoğlu, "Çözüm süreci ile ilgili olarak bütün vatandaşlarımıza ve özellikle de Vanlı kardeşlerimiz nezdinde bütün doğu ve güneydoğuya seslenmek istiyorum: Hiç merak etmeyiniz, bu vandalizm ve şiddete karşı da her türlü tedbiri alacağız, çözüm sürecini başarıya ulaştırmak için de gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Van'a gelmek üzere uçaktan indikten sonra yola çıktıklarında gözü yaşlı bir anne ile babanın önlerini kestiğini anlatan Davutoğlu, kendisinin bu kişileri tanıdığını ve inerek yanlarına gittiğini söyledi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, annenin "Diyarbakır anneleri'nden biri olduğunu ve Ankara'da kendisini kabul ettiğini anımsatarak, "Tekrar ellerimize sarıldı, ağlayarak başını göğsümüze koydu ve 15 yaşındaki Efekan'ı sordu. Sinem'i sordu, gencecik kızımızı..." dedi. Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Buradan vandalizme destek verenlere bir kez daha soruyorum: Bu gencecik çocukları dağa kaldıranlar, neyin mücadelesini veriyorlar? Kime, niçin yaranmak için bu gencecik çocukları dağa kaldırmaya çalışıyorlar?
 
O anne yüreğine ve bütün annelerin yüreğine sesleniyorum: Sesinizi yükseltmeye devam edin. Bu çocukların hepsi, bizim çocuklarımızdır. Hangi gerekçe ile olursa olsun tek bir canımızı bile kaybetmek istemiyoruz. O gencecik çocukları tekrar kazanabilmek için biz çözüm süreci diyoruz. Tüm provokasyonlara rağmen, inadına çözüm süreci diyoruz; inadına kardeşlik, inadına, barış, inadına tarihdaşlık ve inadına vatandaşlık diyoruz."

aa


Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,263 µs