En Sıcak Konular

Bülent Arınç'tan isim değişikliği açıklaması

8 Aralık 2014 14:06 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa, Diyarbakır, Hakkari ve birçok ilin isminin değiştirilebileceğinin sinyalini verdi.

Manisa'nın isminin de tarihte geçtiği gibi 'Saruhan' olabileceğini dile getiren Bülent Arınç, "Geçenlerde 'bazı illerin isimleri değişse ne olur?' diye konuşuldu. Düşünün bir karar verin. Manisa'nın ismi 'şu olsun' diye karar verirseniz biz de bunu yaparız. İhtiyaç varsa tabii. Hakkari 'Benim adım 'Çölemerik' olsun diyorsa, öbür taraftan 'Bakır da neymiş? Diyarbekir olsa daha güzel olur' diyen varsa düşüneceğiz kardeşim. Zaman düşünme ve uygulama devri" dedi.

MANİSA SARUHAN OLABİLİR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi'nin istişare toplantısına katıldı. Bülent Arınç, bazı şehirlerinin isminin değiştirilebileceği sinyalini verdi.

Manisa'nın isminin de tarihte geçtiği gibi 'Saruhan' olabileceğini dile getiren Arınç, "Geçenlerde bazı illerin isimleri değişse ne olur diye konuşuldu. Yozgatlı Bekir Bozdağ hemen atıldı, 'Yozgat'ın eski ismi 'Bozoktu' yine Bozok olsun' dedi. Ben de kendime dedim, 'Manisa'nın yerine bir isim olsa acaba Saruhan mı olur başka bir yer mi olu?' Siz de düşünün, düşünmek parayla değil. Düşünün bir karar verin. Manisa'nın ismi şu olsun diye karar verirseniz biz de bunu yaparız. İhtiyaç varsa tabii. Hakkari 'Benim adım Çölemerik olsun' diyorsa , öbür taraftan bakır da neymiş 'Diyarbekir olsa daha güzel olur' diyen varsa düşüneceğiz kardeşim. Zaman düşünme ve uygulama devri" dedi.

Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs