En Sıcak Konular

Feyzi İşbaşaran fiili saldırıdan tutuklanmış

9 Aralık 2014 16:06 tsi
Eski AK Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın daha önce Erdoğan'a birden çok kez hakaret ettiği, öte yandan "Sen kesinlikle ölümü hak ettin" beyanıyla da TCK'nın "Cumhurbaşkanına karşı diğer fiili saldırı" suçunu işlemesi nedeniyle tutuklandığı bel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bulunulan şikayette,  eski AK Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın daha önce Erdoğan'a birden çok kez hakaret ettiği, öte yandan "Sen kesinlikle ölümü hak ettin" beyanıyla da TCK'nın "Cumhurbaşkanına karşı diğer fiili saldırı" suçunu işlediği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, İşbaşaran'ın 7 Aralık'ta sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren tweetler attığı belirtildi.

Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak "Türkiye Cumhuriyeti'ni ve milletin birliğini temsil ettiği" belirtilen dilekçede, "Erdoğan'a karşı bu galiz küfürleri etmek, akabinde de 'ölümle tehdit' etmek, hukuki fiil ehliyetini haiz ve akli melekeleri yerinde olan insanların yapabileceği bir davranış olamaz" değerlendirilmesinde bulunuldu.

İşbaşaran'ın daha önce de Erdoğan'a birden çok kez hakaret ettiği, soruşturma ve kovuşturmaların devam ettiği hatırlatılan dilekçede, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanına karşı '... Sen kesinlikle ölümü hak ettin' şeklindeki beyanı da açıkca TCK 310/2'de ifadesini bulan 'Cumhurbaşkanına karşı diğer fiili saldırı' kapsamındadır. Kanunun gerekçesinde de, Cumhurbaşkanına karşı hakaretin dışında diğer saldırılar 'tehdit' dahil 'diğer fiili saldırı' olarak kabul edilmektedir. Şüphelinin bu beyanı TCK'nın 106. maddesindeki adiyen tehdit olarak görülemez."

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi: Şüpheli bu tutum ve davranışını alışkanlık haline getirerek önce paylaşımlarda bulunmakta sonrasında da bu paylaşımların hesabını ele geçirenlerce yapıldığını iddia ederek hukuki ve cezai sorumluluktan kurtulma peşindedir. Bu haliyle yapmış olduğu hakaretler, provokatif davranışları, halkı galeyana getirecek spekülasyon haberler bazen cezasız kalmaktadır. İş bu şikayete konu ifadeleri nedeniyle şüpheli henüz hesabının ele geçirildiğinden yahut kendisi dışındaki kişilerce yapıldığına dair herhangi bir beyanda bulunmamıştır.

Dilekçede, İşbaşaran hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret ve Cumhurbaşkanına karşı diğer fiili saldırı" suçlarından dava açılması istenmişti.

Hakkında yakalama kararı bulunduğu için gözaltına alındığı sırada, Erdoğan'a hakaret içeren tweetler attığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen İşbaşaran, dün tutuklanmıştı.



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,279 µs