En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Saray'ın yapımında yolsuzluk var

10 Aralık 2014 16:35 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapımında yolsuzluk yapıldığını savunarak bazı belgeleri açıkladı. Kılıçdaroğlu, istemesi halinde belgeleri Davutoğlu'na vereceğini söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Başbakanlık binası olarak yapıldığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın giderken yanında götürdüğünü söyledi.

CHP lideri, "Başbakan Yalova'da ağaçlar kesiliyor diye çağrı yaptı. Doğru, haklı. Doğru bulmadığımızı söyledik. Ama ben cevabını verdim. Peki siz neden kaçak saray konusunda konuşmuyorsunuz. Sayın Arınç konuştu 'israf' dedi. En çok sizin konuşmanız lazım. Başbakanlık binazı yapılmak üzere protokol imzalandı ve uygulamaya geçirildi. Başbakanlık binası olarak yapılan binayı hangi gerekçeyle Cumhurbaşkanına teslim ettiniz. Başbakanken yaptı, giderken binayı da götürdü. Kaçak sarayda yolsuzluklar da mevcut. Belediyenin öngördüğü fiyatlarla müteahhide verilen rakamlar arasında büyük farklar var" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Sayın Davutoğlu'na birinci sorum. Hangi bakanlıkların mali tabloları denetim elemanlarına ibraz edilmedi, hangi gerekçeyle ibraz edilmedi?

Hükümetin bütçe politikası var mı? Ekonomi politikası var mı? Neyi hedefliyor? Hedefleri göstereceğim.

Hükümet, 12 yıl geçmiş, yapısal reformlardan söz ediyorlar.12 yıldır sanki başka bir iktidar vardı, şimdi yapısal reformlardan söz ediyorlar.

Katma değeri yüksek üretmekten söz ediyorlar, 12 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Ekonomi politikasının temel amacı Türkiye'ye refahı getirmek.

"BÜYÜME MASALI"

Bir büyüme masalıyla 12 yıl bu milleti uyuttular. Rakamları  vereceğim, rakamlar yanlışsa Sayın Başbakan desin ki yanlış. Ben de gider ilgili kamu kuruluşuna sorarım.

1946-2002. 43 yılda ortalama büyüme yüzde 5.1. Darbeler oldu, ekonomik krizler, ambargolar oldu. 2003-2014? Ortalama büyüme yüzde 4.7.

Başbakan istirham ediyorum, bu rakamlar yanlışsa gel söyle. Doğruysa büyüme masalıyla bu ülkeyi aldatmayın. 2008'de kişi başına milli gelir, 10,444 dolar. 2014'ü veriyorum, 10,537 dolar. Kaç lira artmış? 93 dolar. Hangi ekonomi politikasından bahsediyorlar? Hangi yüzle, bu bütçeye oy verin diyorlar.

Bütün cumhuriyet hükümetlerinin harcadığı paradan 1 trilyon dolar daha fazla para harcadılar.

SİLUET KONUSU

Davutoğlu "Kadim şehirlerimizde dikey değil yatay mimariyi geçerli kılacağız" diyor. İstanbul Zeytinburnu'da 16/9 Kuleleri... Sultanahmet Camii'ne bir hançer gibi saplanmış. Eski Başbakan 'Tıraşlamadılar ben de küstüm' dedi. Mahkeme kararı çıktı. Şimdi siz Başbakansınız. Bu dairelerin fiyati 1 ila 4 milyon lira arasında. Sizinle birlikte çalışan Nihat Zeybekçi'nin de burada dairesi var. Onu tıraşlarsanız işte gerçek başbakan diyeceğim. Tıraşlamazsanız kusura bakmayın.

'SARAY'IN YAPIMINDA YOLSUZLUK İDDİASI

Başbakan Yalova'da ağaçlar kesiliyor diye çağrı yaptı. Doğru, haklı. Doğru bulmadığımızı söyledik. Ama ben cevabını verdim. Peki siz neden kaça Saray konusunda konuşmuyorsunuz. Sayın Arınç konuştu 'israf' dedi. En çok sizin konuşmanız lazım. Başbakanlık binazı yapılmak üzere protokol imzalandı ve uygulamaya geçirildi. Başbakanlık binası olarak yapılan binayı hangi gerekçeyle Cumhurbaşkanına teslim ettiniz. Başbakanken yaptı, giderken binayı da götürdü. Kaçak sarayda yolsuzluklar da mevcut. Belediyenin öngördüğü fiyatlarla müteahhide verilen rakamlar arasında büyük farklar var."

Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,617 µs