En Sıcak Konular

1 numara Fethullah Gülen iddiası

15 Aralık 2014 09:10 tsi
1 numara Fethullah Gülen iddiası Dün gerçekleştirilen paralel yapı operasyonunun 1 numarasının Fethullah Gülen olduğu ve hakkındaki dosyanın, Pensilvanya'da yaşadığı için kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na gönderileceği ileri sürüldü.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da gözaltına alındığı silahlı terör örgütü soruşturmasının 1 numaralı sanığının Fethullah Gülen olduğu ortaya çıktı. ABD’de yaşadığı için hakkında yakalama kararı verilmeyen Gülen’in dosyası Kırmızı Bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na gönderilecek.

Fethullah Gülen grubu ile Vatikan arasında sürdürülen Dinlerarası Diyalog projesine karşı reddiyeleriyle bilinen Nurcu Tahşiyeciler grubu lideri Mehmet Doğan ilerlemiş yaşına ve ciddi sağlık sorunlarına rağmen, 2010'da dönemin özel yetkili mahkemeleri tarafından El-Kaide ile ilişkilendirilerek tutuklanmıştı.

TERÖRLE SUÇLADILAR

Doğan’ın paralel yapılanmanın hedefine girmesi 2009'da Gülen’in internette yayınlanan bir konuşmasından sonraya denk geliyor. Bu konuşmanın ardından Tahşiyeciler'e yönelik cemaate ait Zaman ve Bugün gazetelerinde çeşitli yazılar yayımlandı, STV’de yayınlanan diziler ile de bu grubun “terör örgütü” olduğu algısı uyandırılmaya çalışıldı.

ÖRGÜTSEL ÇIKAR

Sonrasında açılan bir terör soruşturmasıyla Doğan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Paralel yapının emniyet ve adliyeden tasfiye edilmesiyle, bu gruba yapılan tutuklamaların da komplo olduğu ve örgütsel çıkar doğrultusunda gerçekleştirildiği anlaşıldı.

TALİMAT ALANLAR GÖZALTINDA

Dünkü operasyonda, Gülen’in talimatlarının koordinesini yapan Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, STV Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca, talimatla bu grup hakkında kara propaganda yapan yazarlar, dizi çekimlerini gerçekleştiren isimler ile Emniyet operasyonu ayağında görev alan polislere gözaltı işlemi uygulandı.

Kırmızı Bülten'le istenecek

Başsavcılık kaynaklarına göre soruşturma kapsamında 37 kişiye işlem uygulandı. Bu sayının 5’i çeşitli soruşturmalar kapsamında cezaevinde bulunuyor. 31 kişi hakkında ise gözaltı kararı verildi. Geriye kalan diğer ismin ise “Silahlı Terör Örgütü” soruşturmasının 1 numaralı sanığı Fethullah Gülen olduğu öğrenildi. Gülen, ABD’nin Pensilvanya kentinde ikamet ettiği için hakkında arama veya gözaltı kararı çıkarılmadı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen hakkındaki dosyayı kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na gönderecek. Adalet Bakanlığı dosyayı inceledikten sonra İnterpol’den Gülen’in yakalanması için Kırmızı Bülten talep edecek.

Yeni Şafak
 

Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,749 µs