En Sıcak Konular

ABD Ordusu için üretilen robot köpekbalığı suya indi

17 Aralık 2014 09:26 tsi
ABD Deniz Kuvvetleri Basın Dairesi tarafından yapılan açıklamada, Ghost Swimmer adı verilen sualtı robotunun farklı hava koşullarında gerçekleştirilen deneme çalışmalarının başarıyla tamamlandığı ifade edildi.

Boston Engineering isimli kuruluşun insansız sualtı araçlarının imalatında biyomimikri disiplininden faydalanmaya yönelik olarak gerçekleştirmekte olduğu Silent NEMO adlı proje kapsamında üretilen Ghost Swimmer 25 cm ile 91 metre derinlikler arasında yüzebiliyor ve 1,5 metre boyu ve 45 kilo ağırlığı ile de bir köpekbalığını andırıyor.

Boston Engineering Genel Müdürü Michael Rufo, konuyla ilgili olarak verdiği demeçte, sualtında bir balık gibi hareket eden Ghost Swimmer’ın yatay kuyruk hareketi sayesinde oldukça sessiz bir şekilde hareket ettiğini söyledi. Oldukça güçlü bir bataryaya sahip olan robot uzun bir süre boyunca kendi kendine bağımsız hareket edebiliyor. Ayrıca robot 152 metre uzunluğundaki bir kablo ve dizüstü bilgisayar aracılığı ile de kontrol edilebiliyor. Kablo, robotun kaydettiği bilgilerin tamamını anlık olarak görüntülemeye de olanak tanıyor. Robotun bağımsız olarak faaliyet gösterdiği çalışma rejiminde ise kaydedilen bilgilere ulaşabilmek için Ghost Swimmer’ın sudan çıkartılması gerekiyor.

Çeşitli istihbarat faaliyetlerinin yanı sıra, gemi ve denizaltıların izlenmesi için de kullanılacak olan robotun ordu bünyesinde ne zaman hizmete gireceği konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bilindiği üzere Pentagon’un siparişi üzerine daha önce de bazı robot hayvanlar üretilmişti. Söz konusu cihazlar arasında robot çita, robot solucan, robot sinek, robot köpek, robot pire ve robot hamam böceği gibi tasarımlar yer alıyor.

Rusya'nın Sesi



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,322 µs