En Sıcak Konular

CHP’li başkanlara vekillik yolu kapandı

25 Aralık 2014 12:47 tsi
Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK’da 7 Haziran’da yapılması öngörülen genel seçimlere ilişkin kritik bir karar alındı.

Kulislerde Şişli Belediyesi’nde yaşanan sorunun Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün milletvekili yaptırılmasıyla aşılacağı iddialarının konuşulduğu bir dönemde, MYK toplantısında belediye başkanlarının milletvekili adayı olmaması benimsendi.

Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK, yaklaşık 4,5 saat sürdü. Alınan bilgilere göre toplantıda istifalarla düşen bazı ilçe başkanlıklarına atamalar yapıldı.

 Toplantıda, parti genelgesi kapsamında milletvekili adayı olmak isteyenler için tanınan 25 Aralık süresinin bugün dolacak olması nedeniyle, istifalarının tamamının parti yönetimine iletilmesinin beklenmesi benimsendi. Bu nedenle İzmir başta olmak üzere hafta başından bu yana istifalarını sunan il yönetimlerinin doldurulması için yeni bir atama yapılması konusu önümüzdeki hafta yapılacak MYK’ya bırakıldı.

‘9 ay bile olmadı’

 Toplantıda kritik bir karara da imza atıldı. Alınan bilgilere göre toplantıda belediye başkanlarının milletvekili adayı olmaması benimsendi.

 Toplantıda bazı belediye başkanlarının milletvekili adayı olmak istediği, bu nedenle belediye başkanlığından istifa etme yönündeki talepleri getirildi. Bu konu üzerine söz alan Kılıçdaroğlu’nun “Henüz göreve geleli 9 ay bile olmadı. 5 yıl süre için seçildiler. Bu nedenle Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmayı düşünmesinler, görevlerine devam etsinler” sözleri üzerinde görüş birliğine varıldı.

Milliyet



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,086 µs