En Sıcak Konular

Üniversiteler karıştı: 167 öğrenci gözaltına alındı

25 Aralık 2014 16:37 tsi
Türkiye'de tehlikeli bir gerginliğin sinyalleri kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Kahramanmaraş'ta birkaç gündür devam öğrenci olaylarına Ankara Gazi Üniversitesi ve Adana Çukurova Üniversitesi de eklendi.

ÇUKUROVA'DA ULUDERE GERGİNLİĞİ: 100 GÖZALTI

Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle yürüyüş yapan karşıt görüşlü öğrenciler arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Sol görüşlü öğrenciler kütüphaneyi basıp içerdeki öğrencileri rehin aldı, biber gazıyla müdahale eden polis 100 öğrenciyi gözaltına aldı.

ÇÜ kampusundaki R1 dersliğinin önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle sloganlar atıp yürüyüşe geçti. Yemekhaneye kadar yürüyen öğrenciler burada Uludere olaylarıyla ilgili açıklama yapıp, kampus içinde sloganlar attı. Bu sırada bazı binalardan yürüyen sol görüşlü öğrencilere taş yağdırıldı. Çıkan arbedeye TOMA'larla önlem alan polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıtılan öğrencilerden sol görüşlüler ÇÜ Kütüphanesi ile R1 dersliğine girip buradaki sağ görüşlü olduğu belirtilen öğrencileri rehin aldı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle sol görüşlü yaklaşık 100 öğrenci gözaltına alındı, binalar boşaltıldı.Kütüphane önünde toplanan sol görüşlü öğrencilerle Turkuaz kafe önünde toplanan sağ görüşlü öğrenciler ise tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıldı. Polis kampusta önlemlerini sürdürüyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ YARALANDI

Öte yandan olaylar sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Fahri Aktaş ensesine atılan bir taşın isabet etmesi nedeniyle yaralandı. ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen müdür yardımcısı ayakta tedavi edildi. Emniyet Müdürü Zeki Zeybek de hastaneye gelerek emniyet müdür yardımcısının sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

GAZİ'DE TEHLİKELİ GERGİNLİK

Türkiye'de tehlikeli bir gerginliğin sinyalleri kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Kahramanmaraş'ta birkaç gündür devam öğrenci olaylarına Ankara Gazi Üniversitesi de eklendi. İletişim Fakültesi'nde kız ve erkek öğrenciler birbirlerine biber gazıyla saldırdı

Gazi Üniversitesi’nde okuyan kızlar ile erkek öğrencilerin tutuştuğu kavga İletişim Fakültesi’ni karıştırdı. Kızlar kavga esnasında yanlarında getirdikleri biber gazını erkeklerin üzerine sıktı.



Gazi Üniversitesi'nde kız öğrencilerden oluşan bir kalabalık öğle vakti; geçen hafta üniversitede karşıt görüşlüler arasında çıktığı belirtilen kavgaya tepki için İletişim Fakültesi bahçesinde basın açıklaması yapmak istedi. Bu esnada daha önce kavga ettikleri erkek öğrenci grubu açıklama yapılmasını engellemek için kızlara tartışmaya başladı. Kızlardan oluşan grup, yanlarında getirdikleri biber gazını erkeklerin üzerine püskürttü. Ortalık biranda karışınca ilk müdahaleyi fakültede grevli güvenlik görevlileri yaptı. Kavga yatışmayınca olay yerine çevik kuvvet polisleri çağrıldı. Bu kez polisler de kızlar ile erkek öğrencilerin kavgasını ayırmakta zorlandı. Polisler kavga edenleri biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı.  Gruplar güçlükle birbirlerinden ayrılabildi.

KAHRAMANMARAŞ'TA 67 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde dün karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında başlayan gerginlik bugün de devam etti. Fakülte binasının camlarının kırıldığı olayda polis, 67 öğrenciyi gözaltına aldı.

Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Yüksel Tekin'in dövülmesinin ardından gruplar arasında dün çıkan kavgayı, polis biber gazı ve basınçlı su kullanarak bastırdı. Bu sabah fakültenin girişinde yeniden karşılaşan ve kavgaya yeltenen gruplar, polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Gerginlikte fakültenin camları kırılırken, bazı banklar da zarar gördü.

Dün yaşanan olayın ardından kamera kayıtlarını inceleyen polis, kavgaya karıştıkları belirlenen 67 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler, kelepçelenerek bindirildikleri otobüslerle Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanenin acil servisine alınan bir grup öğrencinin şarkı söylemesi, bazı öğrencilerin de otobüsün içerisinde gözaltındayken, cep telefonuyla fotoğraf çekmesi dikkat çekti.

Sağlık kontrollerinin ardından öğrenciler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada üniversitede güvenlik önlemleri de sürdürülüyor.

(AJANSLAR)

Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,435 µs