En Sıcak Konular

Kredi ve burs miktarı artıyor

30 Aralık 2014 14:01 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kredi ve burs miktarı 2015'te 330 liraya yükseltilecek, yüksek lisans öğrencileri 660, doktora öğrencileri 990 lira alacak" dedi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu toplanmasını uygun buluyoruz ve bundan istifade edebileceğimizi de ümit ediyoruz" dedi.

CİZRE'DE YAŞANAN OLAYLAR

Arınç, Cizre'deki olaylara ilişkin olarak da "Bu olaylar, yıllardır terörden beslenenlerin, terörü bir rant olarak görenlerin eski alışkanlıklarından vazgeçmemek için ayak sürüdüklerini, PKK içerisinde derin yapılanmaların olduğunu, Çözüm Süreci'ndeki ilerlemelerin bu derin yapıları rahatsız ettiğini, son derece otoriter bir yapıya sahip olan örgütün bölge genelinde herhangi bir farklılığa, değişik bir sese ve renge de tahammül edemediklerini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Arınç, şu anda Cizre'de olayların yaşandığı günlere hitaben olumlu noktada asayişin tamamen sağlandığını ve sükunetin avdet ettiğini söyleyebileceğini kaydetti.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASIYLA İLGİLİ KANUN TASARISI

Kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kanun tasarısına ilişkin olarak Arınç, "Kanun kapsamında öngörülen bireylerin sağlık, etnik köken, dini inançları, özel nitelikli kişisel verilerine ilişkin herhangi bir şikayet, başvuru ve rahatsızlıklarını iletebilecekleri bir kurulun oluşturulması son derece önemli bir adımdır. Kanun, çağdaş hukuk normları içinde ve insanların özel hayatının korunmasını amaçlayan fevkalade olumlu bir kanun tasarısıdır. Meclisimizde öncelikli olarak görüşülecektir" şeklinde konuştu.

KREDİ VE BURS BURS MİKTARI ARTIYOR

Arınç, kredi ve burslarda artış yapılacağını belirterek, 2014'te aylık 300 lira olan kredi ve burs miktarının 2015'te 330 liraya yükseltileceğini, yüksek lisans öğrencilerine 660 lira, doktora öğrencilerine ise 990 lira ödeneceğini bildirdi.

Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,324 µs