En Sıcak Konular

Değerlerimizden feragat etmeyeceğiz

31 Aralık 2014 16:55 tsi
Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistin meselesinin önemsizleştirilmesini kabul etmeyeceklerini belirterek, "Değişmez değerlerimizden feragat etmeyeceğiz" dedi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fetih hareketinin kuruluşunun 50'nci yılı münasebetiyle televizyonunda  yaptığı konuşmada, İsrail'in işgal ettiği topraklardan çekilmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören karar tasarısının BM'de reddedilmesine değinerek, "Filistin meselesinin önemsizleştirilmesini kabul etmeyeceğiz" dedi.

"Ciddi müzakerelerin" ardından BMGK'dan, 1967 sınırlarına göre başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması ve Yahudi yerleşim birimi inşaatlarının durdurulmasını talep ettiklerini vurgulayan Abbas, "Haklarımızı elde etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Abbas, sözlerine şöyle devam etti:

"ABD'ye Filistin meselesinin çözüme ulaşması için sarfettiği çabalar için teşekkür ederiz. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, barış sürecinin aksamasının ardında Batı Şeria'da yerleşim birimleri inşasının olduğunu biliyor. İzlediği politika ile ABD'yi izole eden İsrail'dir. ABD, İsrail ürünlerini boykot etmeye başlayan Avrupa'nın tavrını algılayamamış gibi gözüküyor. Bütün bunların nedeni, dünyanın modern tarihte yer alan bu uzun süreli nahoş işgalden bıkmış olmasıdır."

Barış süreci ve Gazze'nin yeniden imarı konularına bağlılığını dile getiren Abbas, Fetih'in 50'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayarak şunları kaydetti:

"Yeminimizi ve ahdimizi yineliyoruz. Değişmez değerlerimizden feragat etmeyeceğiz. Çeşitli bölgelerdeki kamplarda yaşayan halkımızı, evlerine dönene kadar gözetmeye devam edeceğiz. Filistinli tutukluların serbest bırakılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." 

BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada, ABD ve Avustralya tasarıya ret oyu vermiş, İngiltere, Litvanya, Nijerya, Güney Kore ve Ruanda çekimser kalmıştı. Fransa, Ürdün, Şili, Arjantin, Çad, Lüksemburg, Çin ve Rusya'nın evet oyu kullandığı tasarının kabulü için gerekli 9 oy sağlanamamıştı.

AA 



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs