En Sıcak Konular

Nagehan Alçı: Komplo teorileri çöktü

10 Mart 2015 09:41 tsi
Nagehan Alçı: Komplo teorileri çöktü
Nagehan Alçı MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın AK Parti'den aday adaylığını geri çekerek görevine geri dönmesi konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek’in moderatörlüğünde yayınlanan gazeteciler Nagehan Alçı, Muhsin Kızılkaya ve Gülay Göktürk’ün konuk olarak katıldığı Esas Mesele’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 25. Dönem Milletvekili adaylığı için AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çekmesi ve 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden siyasete girip girmeyeceği konuları masaya yatırıldı.

Nagehan Alçı Hakan Fidan’ın milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapmasından sonra bazı çevrelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hakan Fidan arasında bir restleşme olduğu yönünde komplolar üreteldiğini belirterek ' ‘Hakan Fidan Cumhurbaşkanı’na rest çekti’ şeklinde komik senaryolar üretildi. Bu akşamki gelişme sonrası bu senaryolar da çökmüş oldu’ şeklinde konuştu.

İşte Nagehan Alçı’nın konuya ilişkin öne çıkan değerlendirmeleri…

NAGEHAN ALÇI: ORTAYA ATILAN KOMLO TEORİLERİ ÇÖKMÜŞ OLDU

Bu karar benim için sürpriz olmadı. İstifa kararının başından itibaren bir senkronizasyon bozukluğu ve diyalog eksikliği yaşandı. Bu olay çok köpürtüldü bir takım komplo teorileri ortaya atıldı. Bazı çevreler komik senaryolar üreterek ‘Hakan Fidan’a cumhurbaşkanına rest çekti’ şekliden ifadeler kullanarak komik senaryolar yazdılar. Hakan Fidan’ın görevine dönmesi bu senaryoların hayal ürünü olduğunu göstermesi açısından önemlidir. İkincisi nereden nereye gelindi oraya bakmak lazım. Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanı arasında geçen ilk konuşma boşluklar içeren bir konuşmaydı. Hakan Fidan Cumhurbaşkanı’na siyasetle ilgili fikrini söylediğinde ‘sen bilirsin’ anlamına gelecek bir cevap aldı. Zaten iş de orada koptu. Hakan Fidan da siyaset içinde bir şey yapmak istediği için alan değiştirmek istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gitmeni istemiyorum mesajını ilk buluşmada duymuş olsa aday olmazdı. Sürekli Hakan Fidan meselesini gündemde tutup net tavır aldı. Diyalog eksikliğinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineden bir ismi çağırıp ‘böyle bir durum var sen buna engel ol, durdur’ dedi.  Ancak o isim Hakan beye gidene kadar arada biraz vakit geçti, çünkü gece geç saatti. Bu arada Hakan Fidan adaylığını açıklamış oldu. Tabi adaylını açıklamadan önce Başbakan Davutoğlu’na gitti. Bence MİT müsteşarlığında çok başarılı ama siyaseten de kendisine ihtiyaç var. Gelişmeler bu yönde olunca Cumhurbaşkanı üst üste mesajlar yolarak şunu demiş oldu’ MİT Müsteşarlığında kendisine ihtiyacım var, siyasete gitmesin şeklinde net bir mesaj verdi. Hakan Fidan 2012’den beri bu paralel yapıyla ilgili S.O.S veren kişiydi. Ortada duygusal bir durum yok. Hakan Fidan düz milletvekili olacak senaryosunun karşılığı yoktur. Hakan Fidan gücünü etkinliğinden alan bir isim.

GÜLAY GÖKTÜRK: BAŞBAKAN VE FİDAN ALINAN KARARI TEKRAR DÜŞÜNÜP HATAYI ANLADILAR

Demek sonunda Erdoğan’ın uyarıları üzerine Başbakan ve Hakan Fidan tekrar düşündü. Alınan kararın bir hata olduğuna karar verdiler. MİT’deki boşluğu nasıl dolduracaklarını konusunda problem yaşamış olabilirler. Bir yanlıştan dönme şeklinde yorumlanabilir.  Ben aslında seçildiği takdirde Kamu Güvenliği Bakanlığı şeklinde aynı görevini siyasi sorumluk altında yürütebilir diye düşünüyordum. Sonunda mutlaka siyasete girecek. Ama bu kritik dönemde orada olması daha iyi.Erdoğan partiye bir kez daha hakim olduğunu gösterdi.

Muhsin Kızılkaya geçilen süreçte MİT'in Cumhurbaşkanı Erdoğan için çok önem arz ettiğini belirterek; 'MİT Müsteşarlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözünde her türlü bakanlıktan daha önemli bir kurumdur. Cumhurbaşkanı’nın uyarısında sonra Hakan Fidan aday olsaydı sadece düz milletvekili olurdu. Hakan Fidan Erdoğan’ın yanında yetişmiş bir isim. Cumhurbaşkanı onun kadar güvenilir ve donanımlı birinin çok kısara bulup atayamayacağını bildiği için adaylığına karşı çıktı.' şeklinde yorum yaptı.

Murat Çiçek ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede; ‘Hakan Fidan’ın adaylığını geri çekme kararıyla ilgili yaptığı değerlendirmede ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra listeye alınacağına dair ihtimal bile vermiyordum. Adaylığını geri çekerek MİT Müsteşarlığına atanması sürpriz oldu bu yönüyle bana. Sadece milletvekili olabilmek adına parlamentoya gitmesi Hakan Fidan açısından da ülke açısından da pek hayra alamet olmazdı. Eğer kabine listesinde Hakan Fidan’ın isminin olması durumunda cumhurbaşkanının listeyi onaylamayacağı yönünde sağlam duyumlar vardı.’ dedi.

star.com.tr


Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,084 µs