En Sıcak Konular

Türkiye'den Batı'ya tokat gibi cevap

15 Mart 2015 09:25 tsi
Türkiye'den Batı'ya tokat gibi cevap Türkiye’nin 40 çeşit milletten binlerce kişiyi sınır bölgesinde yakaladığı ortaya çıktı.

İngiliz uyruklu üç genç kızın IŞİD’e katılmak için Suriye geçişinde Kanada’ya ajanlık yapan bir kişinin rehberlik ettiğinin ortaya çıkması büyük yankı yaratırken, Türkiye’nin 40 çeşit milletten binlerce kişiyi sınır bölgesinde yakaladığı ortaya çıktı.

Batının Türkiye’nin IŞİD’e katılmaki Çin çeşitli ülkelerden gelen insanlara yönelik yeterli güvenlik önlemi almama hatta “göz yumma” yönündeki eleştirilerine Tokat gibi yanıt veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sadece 2014’te 9 bin 488 kişinin yakalandığını, son dört yılda ise bu rakamın 24 bin 591 kişi olduğunu açıkladı.

Yakalanan yabancı uyruklu kişiler arasında 62 Rus, 4 ABD’li, 5 İsveç, 5 İngiltere, 2 Fransız, 14 Alman, 45 Çinli, 4 Avusturalyalı, 2 İsviçreli gibi 40 ayrı ülkeden yabancı vatandaşın bulunduğunu belirten Yılmaz, Suriye’den Türkiye’ye kaçışlara ilişkin istatistikleri de açıkladı. Buna göre, Suriye’den Türkiye’ye 2014’te 57 ülkeden 50 bin 428 kişi kaçarken yakalandı. Bu rakam son 4 yılda  ise 102 bin 946 olarak gerçekleşti.

Yılmaz, Suriye’den Türkiye’ye geçmek isteyen kişiler arasında da 15 Fransız, 9 ABD, 13 İngiltere, 4 İsveç, 4 İsviçre, 6 Avusturya, 4 Hollanda, 2 Belçika, 50 Alman, 6 İspanyol, 58 Rus, 11 Çinli bulunduğunu kaydetti. Yılmaz, Suriye sınırında ele geçirilen uyuşturucu miktarını ise, 2 ton 802 kilogram esrar, 10 bin 17 ekstazi, 22 bin 898 hap, 26 kilo kenevir başta olmak üzere birçok uyuşturucu madde olarak açıkladı.

Milliyet



Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,591 µs