En Sıcak Konular

Suriyelilerin yaraları sarılıyor

15 Haziran 2015 13:00 tsi
Türkiye'deki kamu kuruluşları, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava bombardımanından kaçarak ülkeye sığınan Suriyelilerin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı başta olmak üzere birçok yardım kuruluşu, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için seferber oldu.
 
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, koalisyon güçlerinin Haseke'ye bağlı Tel Abyad bölgesine yönelik hava saldırılarını artırmasının ardından evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, çareyi bölgenin tek güvenli limanı Türkiye'ye sığınmakta buldu.
 
Saldırılar nedeniyle son iki haftada Tel Abyad bölgesinden Türkiye'ye yaklaşık 20 bin sığınmacı girdi. AFAD'ın, Akçakale Sınır Kapısı'nda oluşturduğu kayıt merkezinden kontrollü şekilde ülkeye alınan sığınmacıların bir kısmı akrabalarının yanına, yakını olmayanlar ise başta Şanlıurfa olmak üzere Mardin ve Gaziantep'teki kamplara yönlendirildi.
 
Sığınmacıların barınmaları için kamplarda yeterli alan bulunduğu öğrenildi.
 
Sivil toplum kuruluşlarından gıda desteği
 
AFAD ve Türk Kızılayının yanı sıra İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi de sınırdan yeni geçen sığınmacıların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmek için seferber oldu.
 
Çorba, gıda ve su dağıtan sivil toplum kuruluşunun gönüllü çalışanları, sığınmacıları bir nebze de olsun rahatlatabilmek için yoğun çaba harcıyor.
 
İlçe merkezine geçici yerleştirilen kimsesiz Suriyeliler için de Büyükşehir ve Akçakale Belediyesi, 3 öğün sıcak yemek ikramına başladı.
 
Türk Kızılayı ekipleri, geçişlerin sürdüğü sınır bölgeleri ile ihtiyaç sahiplerinin geçici yerleştiği Akçakale'nin her köşesindeki misafirlere ulaşıyor.
 
Sağlık Bakanlığı ekipleri de Suriyelileri sağlık taramasından geçirerek, ilaçlarını ücretsiz veriyor. Risk grubundakiler, çocuk felci aşısı yapıldıktan sonra ülkeye alınıyor.
 
Ayrıca, bölgede Göç İdaresi ve Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ile Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü gibi kuruluşlardan yaklaşık bin personel görev yapıyor.
 
Farklı illerden sivil toplum kuruluşları da bölgedeki sığınmacılara yardıma başladı.

aa


Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,108 µs