Akıl karıştıran detaylar! | " /> Akıl karıştıran detaylar! | "/>

En Sıcak Konular

Esrarengiz kaza: Akıl karıştıran detaylar!

30 Kasım 2007 16:47 tsi
Esrarengiz kaza: Akıl karıştıran detaylar! CHP lideri Deniz Baykal Isparta'daki kaza ile ilgili 'düşündürücü' tespitinde bulunuyor. Baykal kuşku duymakta pek de haksız sayılmaz. Çünkü kaza ile ilgili detaylar üst üste konduğunda çok ilginç bir tablo ortaya çıkıyor. İşte akıl karıştıran detaylar

CHP lideri Deniz Baykal kaza haberini alır almaz taziye mesajı yayınladı ve kazanın düşündürücü olduğunu belirtti.

CHP liderini kazayı "düşündürücü" diye tanımlamaya neler itti bilinmez ancak kazayla ilgili detaylar ve Türkiye'nin içinde bulunduğu tartışmalar kaza ile ilgili farklı soru işaretlerine yol açıyor. Havacılara göre esrarengiz bir durumla karşı karşıyayız. Çünkü kaza sırasında uçağı kazaya itebilecek gözle görülür bir neden yok. İki pilot son simülasyon eğitiminden başarıyla dönmüş uzman pilotlar... Uçağın teknik bakımının da eksiksiz olduğu açıklandı. Hava koşulları da normaldi.

Abla Öztan: Sabotaj!

Soru işaretleri kazada yakınlarını kaybedenler için de geçerli. Uçağı kullanan kaptan pilot Serhat Özdemir’in İzmir’de yaşayan ablası Nevin Öztan, kardeşinin çok iyi bir pilot olduğunu, uçağın pilot hatasından veya teknik arızadan dolayı düştüğüne inanmadıklarını, olayın sabotaj olabileceğini belirtiyor.

Abla Öztan kardeşinin Hava Harp Okulu mezunu olduğunu, İTÜ elektrik-elektronik mühendisliğini bölümünü bitirdiğini, 1981 yılından bu yana pilotluk yaptığını ve çok başarılı olduğunu belirtiyor. Öztan şunları söylüyor: Benim kardeşim profesyonel bir pilottu. Teknik arızası olan bir uçakla kesinlikle uçmazdı. Uçakta öğretim üyeleri de varmış. Uçağın pilot hatasından veya teknik bir arızadan dolayı düştüğüne inanmıyorum. Sabotaj olabilir.

Acil durum sinyali yok!

Kaza ile ilgili ilginç bir detay da düşen uçaktan kontrol merkezine acil durum sinyalinin gitmemesi. Isparta Süleyman Demirel Havaalanı kulesinin, pilotlara ''yaklaşmaya devam edin'' uyarısı yaptığı sırada uçakla bağlantının kesildiği, ancak bağlantının kesilmesinden önce uçaktan acil durumlar için gönderilen sinyalin gelmediği belirtiliyor. Acil durum sinyalinin Antalya ve Ankara'daki radar istasyonlarının yanı sıra Isparta Süleyman Demirel Havaalanı kulesinden ve bölgede uçuşunu sürdüren uçaklardan da alınabileceği, bu sinyal sayesinde düşen uçağın yerinin çok daha kısa sürede tespit edilebileceği ifade ediliyor.  

Nükleer alanda çalışan bilim adamları!

Kaza ile ilgili akıl karıştıran en önemli detay ise yolcular arasında Türkiye'ye önemli katkıları bulunan bilimadamlarının yolcuların arasında bulunması. Türkiye'de nükleer tartışmalar yaşanırken bu kazanın meydana gelmesi ve alanında uzman ve başarılı altı bilimadamının hayatını kaybetmesi gelecek günlerin önemli tartışma konularından birisi olacağa benziyor.

Isparta'ya gelen bilim adamlarının, Eğirdir ilçesinde gerçekleştirilecek 'Türk Hızlandırıcı Merkezinin Teknik Tasarımı ve Test Laboratuvarının Kurulması' başlıklı DPT projesinin IV. Çalışma toplantısına katılmak için yola çıktıkları biliniyor. Kazada hayatını kaybedenlerin arasında bulunan 6 bilimadamının Türkiye'nin nükleer araştırmalarında çok önemli role sahip oldukları da.

iyibilgi.com



Bu haber 2,405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,721 µs