Köşeye sıkışan PKK tehdide başladı | " /> Köşeye sıkışan PKK tehdide başladı | "/>

En Sıcak Konular

Köşeye sıkışan PKK tehdide başladı

2 Aralık 2007 10:38 tsi
Köşeye sıkışan PKK tehdide başladı Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonuyla ilgili, terör örgütüne karşı gerekli tedbirleri aldıklarını açıkladı. Kıskaçtaki PKK'dan bölge yöneticilerine tehdit geldi.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonuyla ilgili olarak, terör örgütü PKK'ya karşı gerekli tedbirleri aldıklarını açıkladı. Alınan bu tedbirlerden rahatsız olan PKK'nın ise bölge yöneticilerini tehdit ettiği belirtildi.

Irak Kürdistan Demokratik Partisi Genel Sekreteri Fazıl Mirani, PKK'nın kendilerini yok etmeye çalıştığını öne sürdü. Ülkede 50 yıldan beri savaş içinde olduklarını hatırlatan Mirani, elde ettikleri kazanımları PKK için kaybetme gibi bir niyetlerinin olmadığını kaydetti.

IKDP Genel Sekreteri Fazıl Mirani, Türkiye'den Kuzey Irak'a gelen bir grup gazeteciyi Selahattin'deki makamında kabul etti. Mirani, Türk gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplayarak PKK'nın kendisini tehdit ettiğini anlattı.

Mirani, "PKK bizi yok etmeye çalışıyor. Biz 50 yıl savaştık belli kazanımlar edindik. Biz bunu PKK için kaybetmeyiz. PKK, gazetelerinde beni Türk tankının üzerinde gösterdi. Bunu vurmamız lazım dedi. PKK bizi tehdit ediyor. Sorunlarımızın üzerine başka sorunlar istemiyoruz. Buna ihtiyacımız yok." dedi.

PKK'YA KARŞI GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK

Kuzey Irak Bölgesel yönetiminin en önemli ikinci ismi olan Fazıl Mirani, PKK'ya karşı gerekli tedbirleri aldıklarını kaydederek, "Sınır bölgelerine takviye kuvvetler gönderdik. Yollara arama ve kontrol noktaları koyduk. Hava alanını denetim altında tutuyoruz. Bazı stratejik noktaları da denetim ve gözetim altında tutuyoruz." şeklinde konuştu.

Mirani, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sınır ötesi operasyon yetkisini askere verdiklerini açıklamasıyla ilgili olarak da bu mevsimin operasyon mevsimi olmadığını ifade ederek, sınır ötesi operasyonun kendi vatandaşlarının bulunduğu yerleşim alanlarında olmadığı sürece kendi açılarından bir sorun olmadığını söyledi.

"İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ MEVSİM OPERASYONA UYGUN DEĞİL"

Fazıl Mirani, bölgenin çetin ve zorlu olmasına dikkat çekerek bu mevsimin operasyona uygun olmayacağını belirtti. Mirani, "Bizim düşüncemiz şudur; Bu mevsimde operasyon yapılmaz. Ancak bu konu Türkiye askerinin, Türk milletinin elindedir. Son kararı Türk hükümeti ve askeri verecektir. Operasyon olması durumunda biz kendi tedbirlerimizi aldık. Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşma üzerine hükümetimizin talimatıyla biz de bölgesel yönetim olarak PKK'ya karşı gerekli tedbirleri aldık. Özellikle sınır bölgesinde kontrol noktaları oluşturduk. Hava alanlarında tedbirleri arttırdık. Sınırdaki bazı bölgeler bize çok uzak ve orada insanlar yaşamıyor. Oralara operasyon yapılırsa bunda sorun yok. Çünkü oralar terkedilmiş bölgeler." diye kaydetti.

"IRAK'TAN KOPMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK"

Bölgesel yönetim olarak Irak'tan kopma gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyleyen Fazıl Mirani, Irak Anayasasına bağlı olduklarını, Irak'ın içinde kalmakla komşu ülkelerin etkisi altına girmemiş olacaklarını söyledi. Kürt yetkili, "Biz Irak'tan ayrılmak için aptal değiliz. Küçük bir ülke kalıp kimsenin etkisi altında kalmak istemiyoruz. Biz Irak'ta kalmak istiyoruz. Bunları bir Irak vatandaşı olarak söylüyorum." dedi.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİNİ BARIŞ İÇİNDE SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ"

Mirani, komşularıyla özellikle Türkiye ile ilişkilerini barış içinde sürdürmek istediklerini kaydederek, her şeyin diyalogla halledilmesinden yana olduklarını dile getirdi. Mirani, "Her şeyden önce Müslüman bir milletiz. Açıkça söylemek istiyorum, hepimiz Türkiye, İran, ya da Irak'ta yaşayabilirdik. Bölgede, Kuzey Irak'ta her on evin sekizinde Kürt gelin ya da Türkmen gelin var. Birlikte yaşayan insanlar birbirlerini kabul etmek zorundalar. Ortak düşünceler üzerinde çalışmalıyız. Seni kabul etmezsem seninle nasıl diyalog kuracağım. Seni tanımazsam sorunlarını nerden bileceğim. Ancak Türkiye bizi tanımıyor, oysa biz her zaman Türkiye'yi tanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"PKK, KÜRDİSTAN'I İMRALI'DA BİRLEŞTİRSİN"

Mirani, açıklamasında PKK'ya yardım ettikleri şeklindeki iddialara da tepki gösterdi. PKK'nın Türkiye'nin içinde de bulunduğunu söyleyen Fazıl Mirani "Oradaki PKK'ya da biz mi yardım ediyoruz. PKK'nın tasfiye edilip İran'a sürüleceği şeklindeki söylentiler doğru bir yaklaşım değil. Ben bunu doğru bulmuyorum. Doğru da değil. PKK'nın kendisi de 4 parça için mücadele verdiğini söylüyor. En büyük yanlışı da burada. Türkiye, İran, Irak ve Suriye'de 4 parçayı birleştirip Kürdistan'ı kuracağım diyor. Bu düşünce İmralı'da tasfiye edildi. Orada olabilir. 4 parçayı orada birleştirsin." diye kaydetti.

haber7



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,791 µs