En Sıcak Konular

Feci kazada ölenler son yolculukta

2 Aralık 2007 15:21 tsi
Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybedenler teker teker toprağa veriliyor. Cenaze yakınları ölerin tabutlarına sarılarak göz yaşı döktü.

KABİN AMİRİ ÇAĞATAY ŞİRİN VE UÇUŞ TEKNİSYENİ ALAATTİN ÇELİK GÜRTÜRK'ÜN CENAZELERİ, İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden kabin amiri Çağatay Şirin ve uçuş teknisyeni Alaattin Çelik Gürtürk'ün cenazeleri, İstanbul'da toprağa verildi.

Şirin ve Gürtürk için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Törene, Şirin'in annesi Diler, babası Faruk ve kardeşi Kubilay Şirin ile Gürtürk'ün eşi Asuman, THY'de hosteslik yapan kızı Sinem Kurter ve THY pilotu damadı Hakan Kurter ile her iki ailenin yakınları ve mesai arkadaşları katıldı. Tören öncesi Şirin'in annesi Diler Şirin, oğlunun tabutuna sarılarak göz yaşı döktü.

Uçmaya ve kuşlara çok meraklı olduğu, THY teknik bölümünden emekliye ayrıldığı halde uçmaya devam ettiği belirtilen Alaattin Çelik Gürtürk'ün evinde baktığı güvercinleri, yakınları tarafından tabutu başında serbest bırakıldı. Eşi ve kızı, Gürtürk'ün tabutu başında fotoğrafına sarılarak dua edip göz yaşı döktüler. Cenaze namazlarının ardından Şirin'in cenazesi Kanarya Mezarlığı'nda, Gürtürk'ün cenazesi ise Yedikule Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KABİN GÖREVLİSİ MANA TOPÇU'NUN CENAZESİ, İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden kabin görevlisi Mana Topçu'nun cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. Topçu için Sarıyer Rumeli Kavağı Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, babası Mehmet Topçu, annesi Cavidan Topçu, ablası Çağla Topçu, akrabaları, çeşitli havayollarında çalışan hostes ve görev arkadaşları ile iş adamı Ali Sabancı katıldı.

Cenaze namazı öncesi elinde kızının resmi olduğu halde tabuta sarılan ve ''Yavrum, selvi boylum, mankenim benim. Seni çok seviyorum yavrum'' diyerek ağlayan Cavidan Topçu, daha sonra fenalık geçirdi. Topçu'nun tabutunun üzerine hosteslerin kullandığı bir fular bırakıldığı görüldü.

Cenaze namazını kıldıran imam ise Topçu'nun daha önce Cidde seferleri sırasında hac görevini yerine getirenlere yardımda bulunduğunu ifade ederek, ''Gazetelerden, bir daha Cidde'ye gidecekken Isparta'ya gittiğini ve buradaki elim kazada hakkın rahmetine kavuştuğunu öğrendik. Her canlı ölümü tadacaktır. Ağlayın, ama feryat etmeyin. Çünkü ölüm diğer alemde bir doğumdur'' diye konuştu.

Topçu'nun cenazesi, daha sonra evinin bulunduğu Hamam Sokak'a götürüldü. Cenaze, burada okunan duanın ardından Rumeli Kavağı Mezarlığı'na defnedildi.

KAZADA HAYATINI KAYBEDEN KABİN GÖREVLİSİ MÜMİNE BULUT'UN CENAZESİ, İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden kabin görevlisi Mümine Bulut'un (26) cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. Mümine Bulut için Beylikdüzü Kavaklı Yeni Camisi'nde düzenlenen törene, Bulut'un annesi Nazife Bulut, kardeşleri Gülşah, Melek, Banu, Selma, Sevil, Saadet, Münevver ve Şenol Bulut ile yakınları, Atlasjet Üst Yöneticisi (CEO) Tuncay Doğaner ve çalışma arkadaşları katıldı. Bulut'un cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Kavaklı Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Mümine Bulut'un eniştesi Anıl Göl, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulut'un 3 yıldır kabin görevlisi olarak çalıştığını ifade ederek, ''Mesleğini çok seven bir insandı. Yeni yerleri gezip görmeyi çok sevdiği için bu mesleği seçmişti'' dedi.

KAPTAN PİLOTU SERHAT ÖZDEMİR'İN CENAZESİ, İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul-Isparta seferini yaparken düşen Atlasjet'e ait uçağın kaptan pilotu Serhat Özdemir'in cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.

Yakınları tarafından Isparta'dan İzmir'e getirilen Atlasjet uçağının kaptan pilotu Serhat Özdemir'in cenazesi için Hatay semtindeki Muratreis Camisi'nde askeri tören düzenlendi.

Cenaze törenine Serhat Özdemir'in eşi Esra, ilk eşinden olan çocukları Özlüm ve Kaan ile annesi Ziynet, ağabeyi Kenan Özdemir, ablası Nevin Öztan, yakınları ve CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam katıldı.

Türk bayrağına sarılı tabuta eşi Esra Özdemir, anne Ziynet Özdemir ve abla Nevin Öztan sarılarak gözyaşı döktü. Anne Ziynet Özdemir, yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Eşinin tabutunun başından hiç ayrılmayan Esra Özdemir, ''her uçuştan dönüşte bana sarılırdı. Bensiz oralarda ne yapar? O olmadan ne yaparım?'' diyerek gözyaşı döktü. Tabutun başına gelen pilotun oğlu Kaan Özdemir ise ''bunu hak etmedin'' dedi.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında, kadınlar da saf tuttu. Pilotun eşi Esra Özdemir, cenaze namazı sırasında tabutun yanından ayrılmadı ve cenaze namazını ön safta kıldı. Cenaze namazından sonra tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşınan kaptan pilotun naaşı, cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Karabağlar Mezarlığı'na götürüldü ve burada toprağa verildi.

Atlasjet havayollarına ait MD 83 tipi yolcu uçağı, İstanbul-Isparta seferini yaparken 30 Kasım saat 01.45 sularında inişe geçtiği sırada radardan kaybolmuş, sabah saatlerinde uçağın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki tepelik bölgede düştüğü belirlenmişti. Kazada, uçaktaki 57 kişi yaşamını yitirmişti.

2. KAPTAN PİLOT EMEKLİ HAVA TUĞGENERAL MEHMET TAHİR AKSOY'UN CENAZESİ, İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden 2. kaptan pilot emekli hava Tuğgeneral Mehmet Tahir Aksoy'un cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Aksoy (55) için Üsküdar Selimiye Camisi'nde düzenlenen törende, eşi Fatma, kızları Tuğçe ve Serra ile kardeşi Tamer Aksoy taziyeleri kabul etti. Aksoy'un Türk bayrağına sarılı cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından yakınları tarafından bir süre omuzlarda taşındı.

Cenaze, cami bahçesi çıkışında askeri tören kıtası tarafından alınarak top arabasına konuldu. Top arabası ve askeri bando eşliğinde ailesi, askeri ve mülki erkan ile yakınlarının oluşturduğu kortejle 1. Ordu Komutanlığı alanına alınan Aksoy'un cenazesi, daha sonra cenaze aracıyla Karacaahmet Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

Cenaze törenine, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Yalçın Ataman, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya da katıldı.

PROF. DR. FATMA ŞENEL BOYDAĞ'IN CENAZESİ, İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden yolculardan Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ için Kadıköy Söğütlüçeşme Camisi'nde tören düzenlendi. Törene, Boydağ'ın eşi Hayrettin Boydağ, ABD'den dönen oğlu Emir Boydağ, yakınları, görev yaptığı Doğuş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doğu Gözaçan, Rektör Prof. Dr. Mithat Uysal, Boydağ ile birlikte aynı kazada hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık'ın eşi Metin Arık, öğrencileri ve akademisyen dostları katıldı.

Boydağ'ın ailesi, taziyeleri kabul etti. Boydağ'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna, yakınları tarafından pembe karanfiller bırakıldı. Cami avlusunda emekli Albay Necmettin Ertunç ile birlikte öğle vakti cenaze namazı kılınan Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ'ın cenazesi, Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'nda defnedildi.

ÖZ GEÇMİŞİ

Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, 1947 yılında Bartın'da doğdu. 1965 yılında Kandilli Kız Lisesi, 1969 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesini bitiren Boydağ, 1976 yılında İÜ'de doktorasını tamamlayarak, 1982 yılında doçent, 1989 yılında YTÜ'de profesör oldu.

Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde 1 Eylül 2000 tarihinde çalışmaya başlayan Prof. Dr. Boydağ, 2 yıldır Fizik Bölümü Başkanlığı yapıyordu. Evli olan Boydağ, bir çocuk annesiydi. Boydağ, Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen Ulusal Türk Hızlandırıcı Projesi 4. Çalıştayı'na katılmak üzere Atlasjet uçağına binmişti.

KAZADA HAYATINI KAYBEDEN YOLCULARDAN MUHAMMET KASIM SAYGILI'NIN CENAZESİ, İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden yolculardan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Muhammet Kasım Saygılı'nın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Üzerine Türk bayrağı örtülü tabutu, 4. Levent Emniyetevler Camisi'ne getirilen Saygılı için burada tören düzenlendi.

Törene, Saygılı'nın babası İrfan, annesi Fatma, kız kardeşleri Hilal ve Sümeyye Saygılı ile yakınları ve arkadaşları katıldı. Baba İrfan Saygılı'nın taziyeleri kabul ettiği törende, Sümeyye ve Hilal Saygılı, kardeşlerinin tabutuna uzun süre sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada törene katılanlar da gözyaşlarını tutamadı. Saygılı'nın cenazesi, bu camide öğle vakti kılınan namazın ardından Yeni Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi. Muhammet Kasım Saygılı'nın, akraba ziyareti gerçekleştirmek üzere uçağa bindiği öğrenildi.

YOLCULARDAN MAKİNE MÜHENDİSİ HAKAN YAKUP PULLU'NUN CENAZESİ, İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden yolculardan makine mühendisi Hakan Yakup Pullu'nun cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Fatih Camisi'ne getirilen Pullu'nun (25) tabutunun önüne, fotoğrafı ile ''Her zaman bizlerlesin'' yazısı konuldu. Pullu'nun cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Pullu'nun cenazesine, annesi Emel, babası Selahattin Pullu ile ailesi, yakınları, okul ve iş arkadaşları katıldı. İkitelli'deki bir otomotiv firmasında çalışan Pullu'nun, iş amacıyla Isparta'ya gitmek üzere uçağa bindiği öğrenildi.

MÜHENDİS HAKAN YAKUP PULLU'NUN CENAZESİ, İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden yolculardan makine mühendisi Hakan Yakup Pullu'nun cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. Fatih Camisi'ne getirilen Pullu'nun (25) tabutunun önüne, fotoğrafı ile ''Her zaman bizlerlesin'' yazısı konuldu. Pullu'nun cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Pullu'nun cenazesine, annesi Emel, babası Selahattin Pullu ile ailesi, yakınları, okul ve iş arkadaşları katıldı. İkitelli'deki bir otomotiv firmasında çalışan Pullu'nun, iş amacıyla Isparta'ya gitmek üzere uçağa bindiği öğrenildi.

haber7



Bu haber 3,149 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,510 µs