umutluyuz! | " /> umutluyuz! | "/>

En Sıcak Konular

Dünyaya inat umutluyuz!

1 Ocak 2008 08:41 tsi
Dünyaya inat umutluyuz!
Yunan Kapa Research kamuoyu araştırmalar şirketinin 11 ülkenin 11 büyük şehrinde, 10-26 Aralık 2007 tarihleri arasında 8377 kişinin katılımı ile gerçekleştirdiği ve insanların 2008 yılından beklentilerini içeren anket Türklerin, 2008 yılı için, yaklaşık 3

Yunan To Vima Gazetesi ile aynı gün Hürriyet’te yayımlanan bu anket, Türklerin, 2008 yılı için, yaklaşık 3 milyar dünya vatandaşından daha umutlu olduğunu ortaya koydu. Yunan Kapa araştırma şirketince yapılan araştırmaya göre, Türklerin büyük bölümü, ABD, AB, Çin ve Rusya gibi ülkelerdeki 3 milyar insana inat 2008’in daha iyi, daha ucuz, daha rahat ve mutlu geçeceğini düşünüyor.

YUNAN Kapa Research kamuoyu araştırmalar şirketinin 11 ülkenin 11 büyük şehrinde, 10-26 Aralık 2007 tarihleri arasında 8377 kişinin katılımı ile gerçekleştirdiği ve insanların 2008 yılından beklentilerini içeren anketini, bugün Hürriyet, Yunan To Vima gazetesi ile birlikte eşzamanlı yayınlıyor. Ankete göre, Türkler 2008’e hayat standartları açısından diğer halklara göre daha umutla bakıyor ve 2008’in en büyük tehlikesi olarak terörün yayılmasını görüyor. İşte, İstanbul, Moskova, Madrid, Londra, Paris, Kahire, Riyad, Pekin, Berlin, New York ve Atina’da yapılan araştırmanın sonuçları:

2008 için en büyük tehlikenin terörün yayılması olduğuna Türklerin yüzde 46.6’sı, Rusların yüzde 34.3’ü, İspanyolların yüzde 22.4’ü inanıyor. Bu tehlikeye en az inananlar ise Yunanlılar (yüzde 3.7).

BATI TERÖRLE MÜCADELE EDEMİYOR

Türklerin yaklaşık yüzde 70’i, batı dünyasının terörle mücadele stratejisini yanlış buluyor. Bu stratejiyi doğru sayanlar ise Türkiye’de yüzde 20 civarında.

Araştırmaya katılan Türklerin yüzde 59.1’i 2008 yılında daha mutlu, yüzde 27.3’ü daha mutsuz olacağına inandığını söyledi. 2008 için daha mutlu olacaklarına inanların başında Suudi Arabistanlılar (yüzde 83), Fransızlar (yüzde yüzde 70.5) ve Almanlar (yüzde 69.6) geliyor. Buna karşı Türklerin yüzde 27.3’ü bu yıl daha mutsuz olacağı görüşünde.

FİYATLAR ARTMAZ

Türklerin yüzde 46.6’sı bu yıl hayat standartlarının düzeleceği, yüzde 31.8’i ise bozulacağı görüşünde. Araştırmanın en ilginç sonuçlarından birisi de, ’Satın aldığınız ürünlerin fiyatları artacak mı?’ sorusuna verilen cevaplar. Türkler (yüzde 70.1), listede fiyatların artacağına inanan halklar arasında son sırada yer aldı. Fiyatların artacağına inananların başında Yunanlılar (yüzde 96.3) ve Amerikalılar (yüzde 92.6) geldi.

2008’de ’Fakirliğin yayılmasını dünya için en büyük tehlike’ görenlerin başında Mısırlılar (yüzde 36.1) gelirken, Türkler buna inanmadıklarını, son sırada (yüzde 10.2) yer alarak gösterdi.

İSLAM- BATI GERGİNLİĞİ ARTAR

2008 için, ’Dini fanatizmin yayılmasını dünyada en büyük tehlike’ sayanların başında Amerikalılar (yüzde 33) ve İspanyollar (yüzde 20.5) geliyor. Türkler (yüzde 5.7), Çinliler (yüzde 1.8) ve Yunanlılar (yüzde 4) ise son üç sırada kalarak, dini fanatizmin dünya için en büyük tehlike olmayacağına inandıklarını belirtiyorlar.

Araştırma, Türklerin tam yüzde 58’inin, Batı dünyası ile İslam dünyası arasındaki gerginliğin bu yıl içinde daha da artacağına, yüzde 36.4’ünün de azalacağına inandığını gösterdi. Gerginliğin azalacağına inananların başında ise, Amerikalılar (yüzde 40.7) bulunuyor.

 
hurriyet

 



Bu haber 267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,460 µs