En Sıcak Konular

''Sarko'nunki aptallık!''

1 Ocak 2008 09:47 tsi
''Sarko'nunki aptallık!'' Sarkozy'nin Türkiye'ye karşı tutumunu 'aptalca' olarak değerlendiren Lagendijk, Fransa'nın sembolik kazanımlar peşinde koştuğunu iddia etti.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’nin AB müzakere sürecini kesme girişimi için “Çok yanlış, bir anlamda aptalca buluyorum" dedi.

TÜRKİYE’YE KARŞI TAVIR DEĞİŞEMEZ

Lagendijk, “Aslında Sarkozy de müzakereleri kesemeyeceğini biliyor. Sembolik kazanımlar elde etme peşinde" şeklinde konuştu. Joost Lagendijk, Nicolas Sarkozy ’nin ABTürkiye müzakere sürecini kesme girişimini çok yanlış bulduğunu belirterek "Sarkozy’nin tavrını aptalca buluyorum" ifadesini kullandı. AB’de oy birliği ile alınan kararı yine oy birliği ile değiştirmek gerekeceğine dikkati çeken Lagendijk, daha önceden alınan kararları görmezden gelip önceden belirlenmiş oyunun kurallarını değiştirmeye kalkmanın uluslararası alanda AB’nin saygınlığına ve inandırıcılığına darbe vuracağını söyledi.

FRANSA MÜZAKERELERİ KESEMEZ

Avrupa Parlamentosu AP Yeşiller Grubu Üyesi Lagendijk, 14 Aralık’ta yapılan AB liderler zirvesinden Türkiye ile ilgili olarak müzakerelere devam mesajının çıktığını, bunun ardından iki başlığın açıldığını anımsatarak şunları söyledi: “Aslında Sarkozy de müzakereleri kesemeyeceğini biliyor. Sembolik kazanımlar elde etme peşinde, Türkiye’nin AB cephesindeki son gelişmelerden kaygı duymasını ise anlıyorum. İki başlıkta tam üyelik hedefi ile müzakereler açıldı esas olan da budur" diye konuştu. Türkiye’nin yeni yılda mutlaka AB reformlarına yoğunlaşması gerektiğini vurgulayan Lagendijk, “Bilhassa 301. madde ve diğer konularda reformlara devam edilmesi önemli. Türkiye son iki yıldır reformları çok ağırdan alıyor. Türkiye 2008 yılında AB reformları alanında kaldığı yerden devam etmesi lazım" dedi.

bugün



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,046 µs