En Sıcak Konular

2007 FUTBOL rezitali!

1 Ocak 2008 11:57 tsi
2007 FUTBOL rezitali! 2007'de Türk futboluna 100. yılını yaşayan Fenerbahçe şampiyonluğu ve Roberto Carlos transferiyle damgasını vururken, Milli Takımımız da yılın en çok tartışılan takımlarından oldu. 2007'de futbolda neler oldu? Bomba transferler, üzücü olaylar ve dahası.

Dünya'da ise senenin belki de en akılda kalan olayları, Sevilla'dan Puerta'nın geçirdiği kalp krizi ile hayata gözlerini yumması, Lyon'un üstüste 6. kez şampiyon olması ve Mourinho'nun istifası oldu.
 
Ve işte birkaç dakikada 2007'nin özeti:

 
12 Ocak: Sezon sonunda Real Madrid ile yollarını ayırmaya karar veren İngiliz yıldız, ABD Ligi takımlarından Los Angeles Galaxy ile 250 milyon dolar karşılığında 5 yıllığına anlaştı.
 
7 Şubat: A Milli Futbol Takımımız özel maçta Gürcistan'a 1-0 yenildi.
 
22 Şubat: Fenerbahçe UEFA Kupası 3. turunda Az Alkmaar ile sahasında 3-3 berabere kaldıktan sonra Hollanda'daki rövanşta da üstünlüğünü koruyamadı ve 2-2'lik skorlarla elendi.
 
24 Mart: EURO 2008 Elemeleri'nde Milli Takımımız, Atina'da Yunanistan'ı gole boğdu !.. Ay Yıldızlılar Tuncay, Tümer, Gökhan Ünal ve Gökdeniz'in golleriyle Yunanistan'ı 4-1 yenerek tarihi bir galibiyet elde etti.
 
28 Mart: EURO 2008 Elemeleri C Grubu'nda A Milli Takım, cezası nedeniyle Almanya'da karşılaştığı Norveç ile 2-2 berabere kalırken, goller Hamit Altıntop'dan geldi.
 
22 Nisan: Rennes'in Toulouse ile berabere kalmasıyla Lyon şampiyonluğunu ilan etti. Lyon üstüste 6. kez şampiyon olarak Avrupa'nın önemli liglerinde bir ilke imza attı.
 
22 Nisan: Serie A'da geçen sezon Juventus'a verilen ceza ile sonradan şampiyon ilan edilen Inter, bu kez sahada kazandı. Inter, önemli rakiplerinin cezalarla baştan koptuğu şampiyonluk yarışını Siena'yı 2-1 yenerek kazandı.
 
9 Mayıs: Fortis Türkiye Kupası'nı, Kayseri Erciyesspor'u uzatmalarda 1-0 yenen Beşiktaş kazandı.
 
16 Mayıs: 49. UEFA Kupası'nı Sevilla üstüste 2. kez kazandı. Bir diğer İspanyol temsilcisi Espanyol ile finalde karşılaşan Sevilla zafere 3-1 sonuçlanan penaltı atışlarıyla ulaştı.
 
19 Mayıs: Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan lig maçında sahaya sürekli yabancı maddeler atıldı. Yaşanan olayların ardından Galatasaray'a 5 maç seyircisiz oynama cezası verildi.
 
19 Mayıs: Bundesliga'da Stuttugart, Nürnberg'i 2-1 yenerek 1992'den beri ilk kez şampiyon oldu.
 
23 Mayıs: Atina'daki Şampiyonlar Ligi finalini Liverpool'u 2-1 yenen Milan kazandı.
 
26 Mayıs: 100. yılını kutlayan Fenerbahçe Turkcell Süper Lig'de 17. şampiyonluğunu kazandı. Gol krallığı unvanını ise Fenerbahçeli Alex 19 golle aldı.
 
31 Mayıs: FIFA 57. olağan kongresinde Blatter başkanlığa yeniden seçildi.
 
2 Haziran: EURO 2008 Elemeleri'nde Milli Takımımız, Saraybosna'da Bosna-Hersek'e 3-2 yenilerek ilk yenilgisini aldı. Türkiye'nin golleri Hakan Şükür ve Sabri'den geldi.
 
5 Haziran: A Milli Takım, Almanya'daki özel maçta Brezilya ile golsüz berabere kaldı.
 
5 Haziran: Fenerbahçe, Dünya'nın sayılı yıldızlarından Roberto Carlos'u transfer ederek bütün dünyada geniş yankı uyandırdı.
 
12 Haziran: Fenerbahçe'de tribünlerin sevgilisi olan Tuncay Şanlı Middlesbrough'a transfer oldu.
 
18 Haziran: La Liga'da Real Madrid, Mallorca'yı 3-1 yenerek şampiyon oldu.
 
20 Haziran: Roma'nın sembol kaptanı Frencesco Totti, Serie A'da attığı 26 golle Altın Ayakkabı'yı kazandı. 
 
26 Haziran: Galatasaray ve Almanya Milli Futbol Takımı'nın efsanevi teknik direktörlerinden Jupp Derwall 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.
 
28 Temmuz: UEFA Intertoto Kupası 2. turunda Arnavutluk'tan Vllaznia İşkodra'yı 6-0 ve 4-0'lık sonuçlarla eleyen Trabzonspor, 3. turda Rumen Otelul Galati'ye 2-1 ve 2-1'lik yenilgilerle elendi.
 
29 Temmuz: 14. Asya Futbol Şampiyonası'nda Irak, finalde Suudi Arabistan'ı 1-0 yenerek ilk kez şampiyonluğa ulaştı.
 
5 Ağustos: 2. Türkiye Süper Kupası'nı lig şampiyonu Fenerbahçe, kupa şampiyonu Beşiktaş'ı 2-1 yenerek kazandı.
 
8 Ağustos: Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda Beşiktaş ilk maçta 1-0 yendiği Sheriff'i rövanşta da 3-0 yenerek eledi.
 
12 Ağustos: Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor'un 1-0 önde götürdüğü Sivasspor maçının son 30 saniyesinde olaylar çıktı. Trabzonspor'a 5 maç seyircisiz oynama cezası verildi.
 
22 Ağustos: A Milli Takımımız, Bükreş'teki özel maçta Romanya'ya 2-0 yenildi.
 
28 Ağustos: Getafe ile oynadıkları ligin ilk maçında geçirdiği kalp krizi sonrası yere yığılan Sevilla'nın 22 yaşındaki futbolcusu Antonio Puerta, hastanede 3 gün verdiği yaşam mücadelesini kaybederek hayata gözlerini yumdu.
 
29 Ağustos: Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe, Belçika'dan Anderlecht'i 1-0 ve 2-0, Beşiktaş da İsviçre'den Zürih'i 1-1 ve 2-0'lık skorlarla eledi.
 
30 Ağustos: UEFA Kupası 2. Ön Eleme turunda Galatasaray, Hırvat Slaven Koprivnica'ya 2-1 ve 2-1, Kayseri Erciyesspor da İsrail'den Maccabi Tel Aviv'e 1-1 ve 3-1'lik skorlarla üstünlük sağlayarak tur atladılar.
 
8 Eylül: EURO 2008 Elemeleri C Grubu'ndaki 7. maçında A Milli Takımımız, deplasmanda Malta ile 2-2 berabere kalırken, goller Servet ve Halil'den geldi.
 
12 Eylül: EURO 2008 Elemeleri C Grubu'nda Millilerimiz Macaristan'ı Gökhan, Mehmet Aurelio ve Halil'in golleriyle 3-0 yendi.
 
4 Ekim: UEFA Kupası 1. turunda Galatasaray, İsviçre'den Sion'u 2-3 ve 5-1'lik skorlarla eleyerek 2. tur gruplarına kalırken, Kayseri Erciyesspor İspanyol Atletico Madrid'e 4-0 ve 5-0'lık skorlarla elendi.
 
13 Ekim: A Milli Takımımız EURO 2008 Elemeleri'nde Moldova ile deplasmanda 1-1 berabere kalırken, tek gol Ümit Karan'dan geldi.
 
6 Kasım: Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'a 8-0 yenilerek lig tarihindeki en ağır yenilgiyi aldı.
 
17 Ekim: EURO 2008 Elemeleri'nde İstanbul'da Yunanistan'a 1-0 yenilen A Milli Takımımızı tribünler protesto etti, Fatih Terim istifaya çağrıldı.
 
17 Kasım: A Milli Takımımız, Oslo'da Norveç'i Emre Belözoğlu ve Nihat'ın golleriyle 2-1 yenmeyi başardı.
 
21 Kasım: EURO 2008 Elemeleri'ndeki 12. ve son maçına çıkan Millilerimiz İstanbul'da Bosna-Hersek'i Nihat'ın tek golüyle 1-0 yendi. Milli takım, 24 puanla, 31 puanlı Yunanistan'ın ardından grupta 2. sırayı aldı ve tarihinde 3. kez finallere katılmaya hak kazandı.
 
12 Aralık: Beşiktaş Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda 2 galibiyet, 4 yenilgi ve 8 puanla 4. olup Avrupa'ya veda etti. G Grubu'nda yer alan Fenerbahçe ise 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi ve 11 puanla 2. olup tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura kaldı.
 
17 Aralık: Milan'ın yıldızı Kaka, FIFA Dünya'da yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü.
 
(Lig TV)


Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,455 µs