En Sıcak Konular

Spor takvimi: 2008 çok yoğun

1 Ocak 2008 13:14 tsi
Spor takvimi: 2008 çok yoğun Dünyada 2008 yılı sportif etkinlikler açısından, geride kalan 3 yıla oranla hayli yoğun geçecek.

Bunun en önemli nedeni 4 yılda bir düzenlenen dünyanın en önemli spor organizasyonu Yaz Olimpiyat Oyunları ile dünya futbolunun kalbinin attığı iki önemli kıta Avrupa ve Afrika'nın futbol şampiyonası finallerinin bu yıl yapılacak olması.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'in evsahipliği yapacağı 29. Yaz Olimpiyat Oyunları, 8-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ve dünya sporunda heyecanı doruğa çıkaracak. 

Dünyanın kuşkusuz en popüler spor dalı olan futbolda da Avrupa Şampiyonası, 4 yıl aradan sonra, bu spor dalının güçlü ülkelerini, ilk kez iki ülke İsviçre ve Avusturya'nın ortak organizasyonunda haziran ayında biraraya getirirken, Türkiye de bu şampiyonada 3. kez mücadele etme onuruna erişecek.

Futbolun son yıllarda büyük aşama kaydettiği bir diğer kıta olan Afrika'nın en büyüğünü ortaya çıkaracak olan şampiyona da Gana'da 20 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu şampiyonada, bu kıtanın çoğu Afrika dışında oynayan oyuncuları, milli takımlarını mutlu sona ulaştırabilmek için ter dökecekler.

Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapmak için yıllardır uğraş veren Türkiye, bu yıl da spordaki kimi önemli organizasyonları düzenleyerek organizasyon alanında deneyimini artırmaya çalışacak.

Bunlar arasında otomobil sporlarında Formula 1 ve Dünya Ralli Şampiyonası'nın 1'er yarışı, yelkende Optimist Sınıfı Dünya Şampiyonası, atletizmde Avrupa 10 Bin Metre Kupası, tekvando ve güreşte dünya gençler şampiyonaları, eskrim, dağ bisikleti ve okçulukta Dünya Kupası'nın 1'er ayağı yer alıyor. 

hürriyet



Bu haber 271 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs