En Sıcak Konular

2007'nin en iyi yazar ve fikir insanları belli oldu!

1 Ocak 2008 15:38 tsi
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Doç. Dr Hicabi Kırlangıç, düzenlediği basın toplantısı ile 2007 yılında ödüle lâyık görülen "Yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları"nı açıkladı. İşte 2007'nin yazar ve fikir insanları!

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Doç. Dr Hicabi Kırlangıç, düzenlediği basın toplantısı ile 2007 yılında ödüle lâyık görülen "Yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları"nı açıkladı.

Türkiye Yazarlar Birliği, 2007 yılının kültür sanat ve düşünce hayatındaki gelişmeleri değerlendirerek yılın yazar, fikir adamı ve sanatçılarını açıkladı.

Ödüllerin, edebiyat ve sanat uzmanları arasında gerçekleştirilen anket çalışmalarının ardından, alanının tanınmış isimlerinden oluşturulan özel komisyonların yaptıkları çalışmalar sonucunda belirlenmekte olduğunu söyleyen Kırlangıç, "Değişik kesimlere mensup kişi ve kuruluşlardan alınan bu bilgiler ışığında yıl içerisinde ortaya konulan fikir ve sanat ürünleri, başvuru esasına dayanmadan ve eser sahiplerinin haber ve bilgisi bulunmadan objektif ölçütlerle değerlendirilmektedir." dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanının verdiği bilgiye göre, bir sanat eserinin Türkiye Yazarlar Birliği tarafından değerlendirme kapsamına alınabilmesi için, o yıl içinde basılarak kamuoyuna sunulması, orijinal bir çalışma olması, müellifinin TYB yönetim kurulu üyeleri arasında bulunmaması, yazarına daha önce aynı dalda ödül verilmemiş olması gerekmektedir.

Değerlendirmeye giren eser sahiplerinin şilt ve beratlarının yılın ilk yarısında yapılacak bir törenle takdim edileceğini söyleyen TYB Genel Başkanı Kırlangıç, 2007 yılının yazar, fikir adamı ve sanatçıları olarak şu isim ve eserleri açıkladı:

Haber5



Bu haber 3,003 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,429 µs