Müjde! Özel sektörün önünü açacak 8 reform | " /> Müjde! Özel sektörün önünü açacak 8 reform | "/>

En Sıcak Konular

Müjde! Özel sektörün önünü açacak 8 reform

2 Ocak 2008 12:52 tsi
Müjde! Özel sektörün önünü açacak 8 reform Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin önünü açacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. 2008'de mikro reformların ağırlıkta olacağını söyleyen Şimşek, 8 alan sıraladı.

Bakan Şimşek, özel sektörün önünü açması beklenen düzenlemeleri şöyle anlattı:

1- Şirketleri Ar-Ge yatırımlarını artırmaya teşvik etmek adına dünyadaki en iyi uygulamaları temel alan yeni bir yasayla düzenlemeler yapılacak.

2- Türk Ticaret Kanunu değişiyor. Birinci çeyreğe yetişecek. 2008 yılı programında öngörülen 398 tedbirden 262 tanesi yatırım ortamının iyileştirilmesine yöneliktir.

3-Türkiye'nin GSMH'nin yüzde 4'ünü aşan sosyal güvenlik açığını uzun vadede azaltacak Sosyal Güvenlik reformu ocak ayında Meclis'ten geçirilecek.

4-Yeni bir istihdam paketi üzerinde çalışılıyor. İşgücüne özel sektörün ihtiyaç duyduğu niteliklerin kazandırılması için ülke çapında kısa süreli, pratik ve sonuç odaklı eğitim programlarını uygulamaya koyacağız. Finansmanı işsizlik fonundan karşılayacağız. İstihdam üzerindeki idari ve mali yükleri azaltacağız. Reform paketiyle, istihdamı cezalandıran değil, ödüllendiren bir yaklaşım benimsenecek.

5-Özelleştirmeyi hızlandıracağız. Elektrik dağıtım ve üretim, Türk Telekom, Halkbank, Tekel, Otoyallar, Limanlar gibi bir çok şirket ve varlık özelleştirilecek.

6-Firmaların teknolojik gelişimlerinin desteklenmesi, girişimcilerin finansal kaynaklara erişim imkanlarının artırılması, kurumsal yönetimin geliştirilmesine yönelik önemli adımlar atacağız.

7-Vergi kaçaklarını önlemek ve kayıt dışılığın azaltılması için vergi idaresi daha da güçlendirilecek. Bununla ilgili bazı adımlar yılın ilk çeyreğinde atılacak.

8-Kapsamlı bir anayasa değişikliği ve kamu personel reformu geliyor. Beşeri ve fiziki sermayenin güçlendirilmesi ve yasal altyapının iyileştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.

Songül Hatısaru - Milliyet



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,342 µs