En Sıcak Konular

Butto suikastinde Kennedy muamması!

2 Ocak 2008 14:36 tsi
Butto suikastinde Kennedy muamması! Pakistan eski Başbakanı ve dünya siyasetinin efsanevi ismi Benazir Butto’nun uğradığı suikastten sonra spekülasyonların arkası kesilmiyor. Bu “normal” sayılabilir. Son iddia ise daha incelikli. Ama incenin de incesi var ve komplo teorisi

Benazir Butto öldürüldüğü günün akşamı katılacağı yemekte, ABD’li iki senatörle buluşarak, elinde bulunan bazı gizli belgeleri bu Senatörlere verecekti. İddiaya göre bu belgelerde, ABD’nin Pakistan’a terörle, El Kaide ve Taliban’la mücadele etsin diye verdiği 10 milyar doların, Pervez Müşerref’in partisi tarafından harcandığını gösteren bilgiler vardı.

Örneğin İngiliz The Times Gazetesi’ne göre Pakistan istihbaratında Butto’ya yakın çevreler, Pakistan gizli servisinin seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik bir komplo planının ayrıntılarıyla ilgili rapor hazırladı.

Rapora göre İslamabad’daki bir hücre evinden çalışan istihbaratçılar, ABD’nin Pakistan’a sağladığı yardımların bir kısmıyla seçim sonuçlarını değiştirmek için plan yapıyordu. Amaç Butto’nun Pakistan Halk Partisi’nin önünü kesmekti.

Bu bilgilerin ortaya çıkması, Pakistan’dan çok ABD’yi karıştıracaktı. Zaten Ortadoğu’daki ABD varlığından iyice huzursuzlanmaya başlayan kamuoyu bu belgeleri reaksiyon göstereceği gibi, Beyaz Saray ağır bir politik darbe yiyecek, üstelik Başkanlık seçimleri sürecine giren ülkede bu skandalın politik izdüşümleri olacaktı.

Bu iddialar doğru mu değil mi bilinmez ama Butto suikastıyla yeni vektör kazandığı, ortaya çıkıp çıkmayacağı tartışmalarının başlayacağı kesin.

John F. Kennedy-Butto suikastı?

Bu bilgi ilgniç elbette ama… Daha ilginç olan bilgiler şunlar. Butto ile görüşecek iki ABD Senatörü’nün kimlikleri ve kişisel geçmişleri ilginç.  Bu senatörlerin isimleri “Patrick Kennedy ile Arlen Specter”.

Kennedy ve Specter’in isimleri tıpkı Butto suikastı gibi dünyada hala sırrı çözülememiş bir başka suikastte buluşuyor. Hem de tesadüfen değil. Gayet açık bağlarla. Patrick Kennedy, çok saygın ve eski bir senatör olan Edward Kennedy’nin oğlu. Edward Kennedy ise dünyada en bilinen suikastla hayatını kaybetmiş ABD Başkanı John. F. Kennedy’nin kardeşi. Diğer deyişle, bugün suikast sonucu hayatını kaybeden Butto’nun resmi önünde taziye duruşu yapan Senatör Patrick Kennedy, Başkan Kennedy’nin yeğeni.

İkinci isme gelince. Tarihin gerçekten garip bir tesadüfü olarak, Senatör Arlen Specter, Kennedy suikastını araştıran federal ekipte görevli bir ajan! Resimde Başkan Kennedy’i vuran mermilerin istikametlerini gösteriyor.

iyibilgi-ankara



Bu haber 2,582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs